I to isključivo mehaničkim unimerom sa skalom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Procitao sam skoro celu temu i nisam nasao da je neko imao slicn problem kao ja. Na Belarusu 920, na zimi -10 prvo paljenje je jako ocajno, dok oko 0 stepeni i neki stepen ispod upali uz pomoc grejaca i dekompresora. Ovih dana kupio sam obadva nova akumulatora, prosle godine sam kupio novi brzi alnaser i opet samo to prvo paljenje ga ubija. Motor je odlican, odlicna kompresija, traktor ima svega 1600 sati, a 2002 godiste je. Citao sam da je neko stavljao deblje kablove, da li da probam i to ili neko ima jos neko reselje?
ako nema u derventi ne znaci da nema u citavoj bosni pogledaj po malo skupljim radnjama. u jeftinjaku toga nema.Pokusacu nabaviti te porculanske osigurace, nisam ih vido ovdje kod nas u Bosni, ali potrazicu ih.
Pozdrav
Imam problem topljenja osiguraca na ursus, dakle osigurac je od prednjih radnih farova, duga svjetla. Sijalice su dvije po 55 w H4. Ugradjen je i relej, ali stalno problem topljenja osiguraca. Osiguraci su klasicni, (plasticni) ne izgori osigurrac, metalni dio, vec se topi plastika, i pocne da pravi problem labavog kontakta. Da li bi trebalo staviti presjek kabla 2.5 kvadrata, do prednjih farova sada trenutno je mani presjek, (neznam tacno 1.5 ili 2).
ako nema u derventi ne znaci da nema u citavoj bosni pogledaj po malo skupljim radnjama. u jeftinjaku toga nema.
Tu ti kablovi ne pomazu , oslabile su one opruge koje drze osigurace a i oksidacija i masnoca imaju uticaja. Ja mjenjao te kutije sa osiguracima na traktoru , a takodje i mjesto da ulje ili gorivo ne moze do njih i nema problema.