Elektro instalacija

Da li postoji ženska sedmopolna priljučnica za elektroinstalaciju traktora, ali verzija za kabel (znači kao muški utikač za instalaciju prikolice)? Dakle, ona utičnica koja stoji na traktoru i u koju se uključi prikolica, ali da nije montaža na kabinu već na kabel.

p.s. napravio sam ja od takve traktorske utičnice uz pomoć malo pleha neku kablovsku varijantu, ali nije to to...

Ako sam razumeo hoces da napravis kao produzni kabl za instalaciju?
Takav nastavak sam video u nekom katalogu cini mi se bosch...

pa stavi žensku na prikolicu , dakel bude na traktoru i na prikolici ženska ..a na kabel namontiraj muške na obje strane

Taj kabel pravim za slučaj kad uzmem od nekog prikolicu kojoj instalacija ne paše na moj traktor. To će biti u stvari parčence produžnog kabela na čijoj sredini će biti prekid sa luster klemnama tako da uvek mogu lako pronaći potrebnu kombinaciju. Naravno, fizički se kabel neće držati na tim klemnama...

Ako več imaš volje onda prespoji sve po standardu pa nemaš problema

Pa lepo sam napisao da mi ovo ne treba za moje prikolice, već kad od nekog pozajmim prikolicu čija instalacija nije po standardu. (A, složićeš se, da ja ne mogu prepravljati tuđu instalaciju, kad je ona nameštena prema nekom drugom traktoru...)

Pravljenje instalacije na takav nacin je na duzi rok prilicno nesigurno posto je to u prasini i ponekad izlozeno vodi . Jedino da radis sa nekim banana dzekovima ( njih pet ) a i tada kada se traze zice brzina i cvrc ode osigurac kojeg bas tad nema . Hocu reci bolje uzet musko zenski konektor i po metra kabla i namestiti kako treba posto ako si pozajmio sada prikolicu pozajmices i jos nekada pa imas a isto ces verovatno vratiti uslugu pa opet on ima a investicija smesna, i mirna Bosna a ravan Srem ... Ovako bih ja to uradio al ne razmisljamo svi isto jel . ::super::

Takav kabel odgovara samo u jednom slučaju, a ne i obratno. Npr. ako ja napravim takav kabel za moj traktor i komšijinu prikolicu, taj kabel neće odgovarati kad komšija sa njegovim traktorom vuče moju prikolicu.

Osim toga, najčešće se prikolica dobije i od nekog od koga ne uzimaš stalno a frka te na to natera, te ne znaš njegovu instalaciju a treba je hitno prilagoditi. Onda je na ovakav način najbrže i najlakše to uraditi. Taj kabel bi se koristio samo par puta u godini (berba mi je najkritičnija, nekad je znalo da bude i po 7-8 prikolica u jednom trenutku u dvorištu) pa ne bi kisnuo cele godine, a i tako bih ga obradio da su kontakti sigurni...

Najbolje rešenje bi bilo da svi imaju standardno povezivanje, ali ne mogu ja nekog da teram da to uradi na svom voznom parku...

Nisam baš precizno pratio ali mislim da sam shvatio bit i zato ti predlažem da uzmeš klasičnu utičnicu, malo kabla i utikač i prespojiš si to kakao treba. Tebe pati što je to utičnica koja ide na prikolicu? Ja sam si nekad takvo što napravio i feceralo je. Ne izgleda lijepo ali služi. S unutrašnje strane utičnice sam priljepio silikonom neki komad plastike i dotegao sa ona tri šerafa koji su na njoj i voziiii

Pa već sam napisao da sam to napravio od standardnog ženskog konektora koji se montira na traktor i da se već koristim time (s tim da muški rasklopim i prespojim žice po potrebi), ali da bih voleo da nađem takav konektor koji se montira na kabel!

Sad sam kop'o po šupi da ga nađem:

free image uploading

Poslednja izmena:
Obicno idu u paru prikolice tvoja pa njegova pa tako ih i on kopca ... Evo bas trazim 7 mo pinsku zensku na netu i kod nas toga nisam nasao nigde treba pitat na vasarima one koji imaju samo signalizaciju ako gde ima oni ce znati . Ni ovaj tvoj izum sa limom nije los jer se neda pocupati a i poklopac konektora ucvrscuje uticnicu .

Nazad
Vrh