Električni pastiri za čuvanje ovaca i koza

Гаранција на уређај је 2 или 3 године, мислим 3 али морао бих да проверим. Није лоша справа, преко еСима и неког клауда произвођача може да се прати рад чобанице и ограде и у реалном времену; кад се подеси уређај, чобаница имејлом јавља уколико нагло падне напон, нестане струје, испразни се акумулатор итд. Под условом да код вас ради мрежа А1, јер са тим оператером важи уговор за тај еСим. Код мене та мрежа ради слабо, па се често дешава да је уређај ван мреже, као на пример јутрос (
Исто као и уређај са линка и овај који користим пишти кад се појави проблем, опремљен је разним лед лампицама итд. Радни напон му је нешто нижи, 10500 в са отпором преко 500 ома, а испод 500 ома 7500 в. Снага мислим 12 џула, ако се добро сећам.
За тај EDC150 уређај треба поставити 6 стубова за уземљење, и није лоше још једну шипку за мерење квалитета уземљења. Машина је опремљена са два излаза и може истовремено да гура две одвојене мреже, једну пуном снагом, а другу смањеном — код мене тај слабији излаз напаја неке унутрашње ограде и преграде, и унутрашња мрежа је ефективна исто као и ова да кажем главна.
За два излаза треба спремити и два громобрана, није велика инвестиција а има смисла јер штити уређај...
Овај уређај са линка исто је видим неки баш јак, е сада који би било боље изабрати немам појма.

Гаранција на уређај је 2 или 3 године, мислим 3 али морао бих да проверим. Није лоша справа, преко еСима и неког клауда произвођача може да се прати рад чобанице и ограде и у реалном времену; кад се подеси уређај, чобаница имејлом јавља уколико нагло падне напон, нестане струје, испразни се акумулатор итд. Под условом да код вас ради мрежа А1, јер са тим оператером важи уговор за тај еСим. Код мене та мрежа ради слабо, па се често дешава да је уређај ван мреже, као на пример јутрос (
Исто као и уређај са линка и овај који користим пишти кад се појави проблем, опремљен је разним лед лампицама итд. Радни напон му је нешто нижи, 10500 в са отпором преко 500 ома, а испод 500 ома 7500 в. Снага мислим 12 џула, ако се добро сећам.
За тај EDC150 уређај треба поставити 6 стубова за уземљење, и није лоше још једну шипку за мерење квалитета уземљења. Машина је опремљена са два излаза и може истовремено да гура две одвојене мреже, једну пуном снагом, а другу смањеном — код мене тај слабији излаз напаја неке унутрашње ограде и преграде, и унутрашња мрежа је ефективна исто као и ова да кажем главна.
За два излаза треба спремити и два громобрана, није велика инвестиција а има смисла јер штити уређај...
Овај уређај са линка исто је видим неки баш јак, е сада који би било боље изабрати немам појма.
Jesi na systemline narucio pastir ? Vidim samo oni da ga imaju , tako da cu sutra pozvati najverovatnije i ja da uzmem ..

I reci mi druze jel koristis obicne zice odnosno najjeftinije one kanape tipa 1500 dinara 500m , i one jeftinije izolatore ili mora da se koristi ona kanapa 50 eura 500 m , sa edc150 ?

I reci mi druze jel koristis obicne zice odnosno najjeftinije one kanape tipa 1500 dinara 500m , i one jeftinije izolatore ili mora da se koristi ona kanapa 50 eura 500 m , sa edc150 ?
Цвеле користим челичну сајлу, постоје котурови од по 1000 м, цена је око 6–7.000 за котур. Моје искуство је да је сајла много боља од жице, трајнија, постојанија, еластичнија, теже се прекине итд. Та сајла о којој говорим је наменска, трпи 200 кила оптерећење (то је дакле једна сајла, кад је провучеш више пута може да се множи), и има мали електрични отпор (0,1 ома/м). Канапе не користим јер мислим да је то слабо, узео сам додуше неки Титан /прилично скуп, јачи је и тешко се кида/, који сам мислио да поставим као шесту жицу тамо где дивљач удара у ограду, само зато што је видљивији од сајле... али никако да га уградим.

Пази са тим канапима, јер јефтинији канап је врв. и слабији материјал, тањи проводник, мање лицни итд. Односно може да не буде паметна инвестиција ако је нешто килаво и траљаво.

Поцинковане жице сам користио на неком другом уређају, и нисам био презадовољан, криве се, истежу, падају, пробао сам различите дебљине, 1 мм, 1,2 мм, 2 мм, 2,5 мм, и ни са једном нисам био задовољан, па сам то углавном поскидао и свуда ставио сајле, остало ми је једино у неком вотњаку који је баш уз кућу нешто те поцинковане жице. 1,2 мм се најлакше монтира, али се врло лако прекине, најмањи удар је истеже или кида. Жица од 2 или 2,5 мм се много теже монтира, али исто се криви и истеже, мени се то није допало. Све затегнеш како треба, прође пар недеља и сама од себе жица се покриви и олабави. С друге стране, сајлу сам на пример на неким пашњацима затегнуо пре годину дана, проверавао сам скоро и све стоји како треба, као тамбура. Мислио сам да ће мразеви да поремете те сајле, међутим ништа није мраз сметао.

Уређај о којем сам причао јесам купио од фирме СистемЛајн, и врло сам задовољан, више сам пута пазарио од њих и увек су били љубазни и пријатни и све по договору, моје искуство са њима је скроз ОК.

Изолаторе сам користио различите, али не бих препоручио неке најјефтиније, а никако неке са бувљака из домаће радиности итд.; они који се продају у кантицама од по 120 комада у паковању су сасвим ОК квалитета, и у монтажи се деси да се по канти пар њих покриви или сломије, док је код оних са огласа и бувљака тај проценат много много већи. Нисам их наручивао али једном ми је у монтажи зафалило изолатора, нисам лепо био срачунао, па сам позајмио од комшије који је набавио тако преко огласа. Сваки трећи отприлике сам успео да завијем, ломи се и у руци а шрафилица га смрви као кекс, плус је толико лоше израђен да свакоме пластика не изолује ни онај завртањ који је заливен у тело изолатора.

Иначе се дешава да струја пробија и кроз ове изолаторе из паковања од 120 комада у кантици, али овом ЕДЦ150 уређају то ништа не смета. Најспособнији што се изолације тиче су изолатори који су 100% пластични, али њих није лако набавити код нас, а плус их је много теже монтирати. Узимао сам у пар наврата једноставне и минијатурне али врло у том изолационом смислу ефективне изолаторе од једног мајстора из Краљева, можеш их пронаћи и по огласима, и супер су и ни на једном не пробија струја, међутим незгодни су за монтажу, и за њих је потребно спремити четвртасти стубић, јер се укивају/шрафе уз угао стуба. Док овај изолатор најобичнији, ако се за њега определиш, можеш лако да завијеш у било шта, летву, пањ, дрво, стуб, грану, било шта дебље од 3 цм — ради. Наравно прво се забуши бургијом, па се онда шрафи. Дакле 2 шрафилице спреми за монтажу, на једној бургијица, на другој онај наставак за завијање изолатора, који такође можеш купити мислим за неких 500 динара, и срећан рад.

Јави шта си урадио, надам се да ћеш склопити све по својем плану, ако ти моја искуства могу бити од икакве помоћи казуј да ли те још нешто занима. Поз.

Vazi vazi hvala ,te sam i ja uzimao izolatore iz kantice na 120 komada .. Kada negde pucka ili gubi , samo ga ojacam izolir trakom ..

Nazad
Vrh