Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cekaj ne razumem. Ti kazes da je maksimum 1.5-1.7 sto je prosek 1.6 a kazes da je 1.5 minimum. Po meni je to daleko od fiiiijjjuuu. To je jako mali prostor. Pod uslovo0m da obojica podrazumevamobrundalo je napisao(la):@ Tar da znaci upravo to i to je minimum ispod kojeg se ne ide. Moze se ic samo na vise
Tar je napisao(la):Cekaj ne razumem. Ti kazes da je maksimum 1.5-1.7 sto je prosek 1.6 a kazes da je 1.5 minimum. Po meni je to daleko od fiiiijjjuuu. To je jako mali prostor. Pod uslovo0m da obojica podrazumevamobrundalo je napisao(la):@ Tar da znaci upravo to i to je minimum ispod kojeg se ne ide. Moze se ic samo na vise
jagnjenje 3 X u 2 god?
tako je i u vasi u nas i na Balkanu. niko ne ide na profi rad. A ja iman materijala i o tome i uskoro cu ga objavitTar je napisao(la):OK. Znaci vecina se muci ispod granice renatabiliteta.
Ja san sam selekcionira ovce na mliko i plodnost. Janjad je iskljucivo na mliku i sa mlika ide pod noz a ovce na muzu. Prihrana koncentratima slaba. Razlog - troskovi transporta bi me ubili.miljko je napisao(la):iz tvoje predzadnje poruke vidim da imas musterije za malu jagnjad koja dobro placaju.U Srbiji je cena uvek ista ili priblizno ista nezavisno ok kilaze i kvaliteta.Zbog toga sam ja trazio kupce kojima treba veca jagnjad jer i trecem mesecu najbrze napreduju a nega je najmanja.A 40kg budu teski u proseku sa 110 dana ili oko 3,5 meseci sa negde oko 60% blizanaca koliko sam do pocetka ove godine imao sad je broj bliznjenja nesto veci pa cu videti kako ce se to odraziti na kilazu.Taj prirast koji ti imas je dosta dobar,za dva meseca 20ak kg ali verovatno nemas puno blizanaca i sigurno dohranjujes koncentrovanom hranom.
Sto se klanja tice verovatno da je situacija slicna ali do sada nisam sigurno proverio.Mojim kupcima bi to takodje najvise odgovaralo da im prodam odrano i ocisceno jagnje jer oni nemaju vremena za to ali sam zbog nepoznavanja situacije to izbegavao.