E-Agrar

Bratu trazi da prilozi ocitanu licnu kartu. Da li da se slika dokument ili da preko citaca za lk posalje.Gde je to polje?

Bratu trazi da prilozi ocitanu licnu kartu. Da li da se slika dokument ili da preko citaca za lk posalje.Gde je to polje?
Preko čitača očitajte ličnu kartu (Naravno ako je sa čipom).

Kada ubacite karticu u čitač pokrenite program na računaru "Čitač elektronske lične karte (Čelik)" pa kliknite na Štampa podataka pa zatim umesto štampača vi izaberite Microsoft Print to PDF pa zatim imenujte kako hoćete pa sačuvajte na radnoj površini.

Taj PDF pošaljite tamo gde vam je rečeno.

Koji je proces ove godina nakon podnošenja zahteva za podsticaje. Status je bio "primljen", danas je promenjen u "U radu". Šta su sledeći koraci i kada i gde se pojavljuje odricanje od žalbe.

Takođe obaveze za PIO planiram da izmirim danas. Da li će tu biti neki problem? (Zahtev sam podne pre par dana)

Koji je proces ove godina nakon podnošenja zahteva za podsticaje. Status je bio "primljen", danas je promenjen u "U radu". Šta su sledeći koraci i kada i gde se pojavljuje odricanje od žalbe.
Čim je "u radu" Imaš neki problem i neće biti isplaćeno dok ne ispraviš grešku. Nazovi i pitaj u čemu je problem da ispraviš.

Čim je "u radu" Imaš neki problem i neće biti isplaćeno dok ne ispraviš grešku. Nazovi i pitaj u čemu je problem da ispraviš.
Blago meni. Nisam ni sumnjao da ni ovo neće da prođe prođe bez komplikacija.
Imam parcele iz zakupa koje sam uneo skoro koje pored sebe imaju žuti znak. Da li to može da pravi problem?

Može možda da se desi da je zbog toga što nisu još prošle verifikaciju. Ali bolje nazovi i pitaj u čemu je problem. Da budeš siguran.

vidim kasne i odricanja od zalbe
u prvim danima to islo brzo,sad evo proslo 48h jos nema odricanja na 2 resenja

Takođe obaveze za PIO planiram da izmirim danas. Da li će tu biti neki problem? (Zahtev sam podne pre par dana)
Čim je zahtev U radu znajte da imate neki problem.

Ako ste imali neke parcele na Verifikaciji a one su u međuvremenu prošle Verifikaciju potrebno je podneti zahtev Izmeniti i sam zahtev će preći u Prihvaćen.

Коначно седох да поднесем захтев за подстицаје за осн. биљну производњу, међутим не иде, страница еПодстицаји преусмерава ме на еСандуче тј. еУправу, а еСандуче не ради )

yH-wuoaGQf.png

Рекох баш сам батлија, дал је још неко имао сличан проблем?

Коначно седох да поднесем захтев за подстицаје за осн. биљну производњу, међутим не иде, страница еПодстицаји преусмерава ме на еСандуче тј. еУправу, а еСандуче не ради )

yH-wuoaGQf.png

Рекох баш сам батлија, дал је још неко имао сличан проблем?
Radi se na unapređenju sistema.

Ovaj slucaj sa Goranom (Talianu) vazi i za sve ostale koji su pitali u vezi brisanja parcela pre isteka ugovora o zakupu. Drzava ga je obavestila da se vlasnik zemljista promenuo i da on nastavlja da radi zemlju po istim uslovima koje je imao sa drzavom do isteka tog vazećeg ugovora o zakupu. Ja sam imao slucaj da sam kupio zemlju,imao sam usmeno obecanje da ce zakupac izaci iz poseda ALI epilog je bio taj da sam jos 3 godine ( koliko je vazio ugovor o zakupu) izdavao njivu starom zakupcu po istim uslovima koji su navedeni u ugovoru o zakupu izmedju prethodnog vlasnika i zakupca.Njiva se automatski brise iz e agrara kada istekne datum vazenja ugovora o zakupu. Sve pre toga je volja zakupca i medjuljudski odnosi ako u ugovoru o zakupu nije drugacije navedeno.Ja pravim ugovore o zakupu na dosta godina i imam u ugovoru član kojim se obavezujem da u slucaju otudjenja parcela imam pravo skinuti zasnovani usev sa te parcele i sve sto iz toga sleduje a nakon toga je izbrisati iz gazdinstva i ostaviti na raspolaganju zakupodavcu.

Kako on može otudjiti parcelu ako ti imaš ugovor i ako si u posedu, bez tvoje saglasnosti i tvog odobrenja ne može bez obzira ako je vlasik 1/1, to je i problem oko zakupa i tih ugovora koji su na više godina

Te

Te stvari provlače i naši ovde ,3 g možeš posle predaš... nigde ništa zvanično,Ja takođe nigde nisam to pročitao .Ako može neko objašnjenj oko toga.
Zakoni koji su tamo navedeni baš to objašjavaju, imao sam više takvih slučajeva... (dva)

p.s. međutim ako su novi vlasnici rarzumni , i dogovoriš sa njima ..može se zemlja raditi dalje ali po novim pravilima..kako se dogovorite

Ma nije mi stalo ,nije to neka površina niti neke parcele .
Imao sam ranije slučaj dečko iz susednog mesta kupio od vlasnika, ja već posejao ,nisam platio zakup jel je bila jesen pred plaćanje,završio godinu i izašao on uzeo subvenciju nije hteo zakup od mene tako da smo ljudski završili.
Mene samo buni to što sam zaokružio ,ranije nije bilo tako.

Nazad
Vrh