E-Agrar

Meni nisu hteli kod notara da overe za vise od 9 god zakup
Otkud to, ja sam pravio na 10 i na 15 godina, nikad problem nije bio, ne znam da li je to zakonom precizirano ali mislim da notar nema pravo da ogranicava zakup...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Mi smo pre par godina kupili parcelu od naslednika i sve završili. Kad je bilo došlo do upisa u PG. Op cu ne može.... Upisana u neko PG.... Traži....Na kraju taj što je radio odveo njihovu mamu da overe ugovor da niko od naslednika nije ni znao za to. A ugovor bio napravljen na 30godina. Sreća je bila jedino što je čovek bio malo normalan pa je dopustio ulazak u posed. Inače bi čekali ulaz do 2048g..... Da nije dopustio ulaz u posed morale bi tužbe za prodavce i sve ostale peripetije....koje bi verovatno trajale....i na kraju ugovor o zakupu bi se morao ispoštovati do kraja.....

Da li je neko imao situaciju da je zemlja koju želim da registrujem već registrovana u DVA gazdinstva? I jedno od ta dva se vodi na osobu koja je umrla pre 15 godina, a gazdinstvo nije ugašeno. Drugo gazdinstvo gde se vodi zemlja je od naslednika. Kako prijaviti takvu parcelu Parcela je bila u vlasništvu preminule osobe, nakon smrti je naslednik njivu prodao, i ja sam je sada uzeo u zakup.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh