E-Agrar

Potrebna je pomoć (tj. savet) jednom mom drugaru. Naime on je kupio neku zemlju pre nekoliko godina koju katastar još uvek nije uknjižio na njegovo ime pa zbog toga ne može da unese tu zemlju u svoje gazdinstvo u eAgrar, i time gubi subvencije koje mu sleduju na tu zemlju. Pisao je nekoliko puta urgencije na eKatastru i uvek dobije odgovor da se strpi, da je predmet u proceduri, ali nikako da mu uknjiže to vlasništvo. Porez je zadužen za tu zemlju i plaća ga...
E sad, možda ima veze a možda i nema ali čisto da napomenem, pomenuta zemlja je iz restitucije, tj. restitucijom je vraćena starim vlasnicima (više njih) i nakon te restitucije je bila uknjižena u katastru na ime tih ljudi kojima je vraćena. Drugar je nakon toga kupio tu zemlju od svih tih starih vlasnika, sve redovno, potpisan ugovor kod notara, plaćene dadžbine, kao što rekoh poreska ga je odmah zadužila za tu zemlju, ali katastar ništa.

Pa je sad pitanje postoji li neki način da čovek svoju vlastitu zemlju unese u eAgrar, jer katastar može da odugovlači deset godina i da on zbog toga gubi subvencije koje mu sleduju?
Neka izabere Nije uređeno u Katastru (Vlasništvo nije u potpunosti uređeno u Katastru) i neka dostavi neko rešenje, bilo koji dokaz (Da je zemlju kupio ili prešla na njega).

Poslednja izmena:
Sta raditi ako je vlasnica zemlje u inostranstvu i nece dolaziti duzi period a otac njen ce verovatno ici kod nje… da li je uopste potrebno da on ide da bi ona dala punomoc njemu? Radim tu njivu na vise godina i znacilo bi mi da mogu ubaciti u gazdinstvo.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sta raditi ako je vlasnica zemlje u inostranstvu i nece dolaziti duzi period a otac njen ce verovatno ici kod nje… da li je uopste potrebno da on ide da bi ona dala punomoc njemu? Radim tu njivu na vise godina i znacilo bi mi da mogu ubaciti u gazdinstvo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Osoba koja se nalazi u inostranstvu može dati punomoćje bez potrebe da punomoćnik dolazi kod nje. Postoje dva glavna načina za to:

1. U konzulatu ili ambasadi Srbije
Ovo je najjednostavniji način jer je dokument odmah na srpskom jeziku i spreman za upotrebu u Srbiji.
  • Postupak: Potrebno je zakazati termin u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije.
  • Dokumenta: Ponesite važeći pasoš ili ličnu kartu Srbije i podatke o punomoćniku (ime, prezime, JMBG, adresa).
  • Prisustvo: Punomoćnik ne mora biti prisutan; vi potpisujete dokument, a zatim ga šaljete poštom punomoćniku u Srbiju.

2. Kod lokalnog notara (u državi gde se nalazite)
Ako niste blizu konzulata, možete overiti punomoćje kod lokalnog notara.
  • Apostille pečat: Većina zemalja zahteva da nakon notarske overe dokument dobije i Apostille pečat (u nadležnom sudu ili ministarstvu te zemlje) kako bi bio priznat u Srbiji.
  • Prevod: Ovako overeno punomoćje se šalje u Srbiju, gde ga ovlašćeni sudski tumač mora prevesti na srpski jezik.

Da li punomoćnik mora da dođe u inostranstvo?

Ne. Punomoćnik ostaje u Srbiji. Vi sami sastavljate i overavate dokument, a zatim mu ga šaljete (obično brzom poštom poput DHL-a). On sa tim papirom može preduzimati radnje u vaše ime čim ga primi.

Neka izabere Nije uređeno u Katastru (Vlasništvo nije u potpunosti uređeno u Katastru) i neka dostavi neko rešenje, bilo koji dokaz (Da je zemlju kupio ili prešla na njega).
Imam slucaj da je zemlja kupljena od zemljoradnicke zadruge preoo izrsitelja 2021 godine.Dobili smo zakljucak od izrsitelja i resenje od katastra o uknjizbi.Drugostepeni organ tj R.Srbija se zalila i to se ceka jos uvek.Kako ga uneti u E agrar da bi dibili subvencije.Kad idem na opciju Nije uredjeno u katastru i predam papire E agrar nece da prihvati

Sad vidim da mi je 23.01.26 istekla aplikacija ConsentID ...imam opciju da obnovim ID,ali mi trazi da unesem registracioni kod. Odakle meni taj kod ? Jel opet treba u posti da idem?

Sad vidim da mi je 23.01.26 istekla aplikacija ConsentID ...imam opciju da obnovim ID,ali mi trazi da unesem registracioni kod. Odakle meni taj kod ? Jel opet treba u posti da idem?
Procedura vam je sledeća (Jako je bitno da me lepo ispratite korak po korak, ja ću se potruditi da vam što jednostavnije obljasnim).

• Uđite na portal eUprava
  • Kliknite na čovečuljka
  • Izaberite Prijava
  • Kliknite na telefon sa otiskom prsta
  • Napišite email (Onaj koji vam služi za logovanje na vaše gazdinstvo eRPG-eAgrar)
  • Kliknite na Prijavite se
  • Idite na ConsentID
  • Napišite PIN
  • Odobrite ulazak u eUpravu (Stigao vam je zahtev)
  • Vratite se na eUprava
  • Kliknite na ConsentID aplikacija (Piše Aktivna)
  • Kliknite na Obnovi
  • Kopirajte taj Registracioni kod
  • Sada se vratite ponovo na telefon i uđite u ConsentID
  • Upišite PIN
  • Kliknite na ID
  • Kliknite na Vaše Ime i Prezime (>)
  • Kliknite na ...
  • Izaberite Obnovite vaš ID
  • Nalepite onaj registracioni kod što ste odradili na predhodnom koraku
  • Kliknite obnovi
  • Kliknite gotovo
  • Ugasite skrez ConsentID i ID vam je registrovan
Ako se ne snađete u Privatnoj Prepisci mi dostavite email (Za logovanje preko eRPG-eAgrar) pa ću vam ja to odraditi.

Imam slucaj da je zemlja kupljena od zemljoradnicke zadruge preoo izrsitelja 2021 godine.Dobili smo zakljucak od izrsitelja i resenje od katastra o uknjizbi.Drugostepeni organ tj R.Srbija se zalila i to se ceka jos uvek.Kako ga uneti u E agrar da bi dibili subvencije.Kad idem na opciju Nije uredjeno u katastru i predam papire E agrar nece da prihvati
Dok se ne reši slučaj, na žalost registracija te parcele u vaše gazdinstvo (eRPG) :nono: :confused:.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh