E-Agrar

Srdjan01 ja cu sada sa ugovorom da prijavim 3 parcele i na njima bih stavio kulturu psenicu. Da li sam u problemu jer cu to tek na jesen da sejem?
Naime moram da je ocistim od korova i obala dakle da je dovedem donekle u red pa tek onda da radim.
Najbolje je da ove godine stavite kako i jeste (Svi su vam rekli Prirodna Livada tako i stavite) pa sledeće godine kada to sredite navedite Pšenicu.

Kontrole su rigorozne (Vidi se sve preko BioSens)
123456.jpg

Narode, imam problem sa parcelama u zakupu. Urađen je ugovor o zakupu za parcele koje sam trebao da dodam u gazdinstvo, ali je zahtev već odobren za subvencije po hektaru. Nisam prihvatio rešenje u sandučetu za usvajanje, podnet je podnesak u smislu ako je moguće da se vrati korak nazad ne bi li zahtev izmenio i uneo svu zemlju. Vidim da ima i podnesak za odustajanje od subvencija ali ne znam da li bih onda mogao ponovo podneti da ne izgubim i ono što već imam. Ne znam da li smem da odbijem rešenje o usvajanju. U suštini zanima me koji je najbrži način ako je moguće da se vrati korak nazad, da unesem svu zemlju? Hvala unapred.

Narode, imam problem sa parcelama u zakupu. Urađen je ugovor o zakupu za parcele koje sam trebao da dodam u gazdinstvo, ali je zahtev već odobren za subvencije po hektaru. Nisam prihvatio rešenje u sandučetu za usvajanje, podnet je podnesak u smislu ako je moguće da se vrati korak nazad ne bi li zahtev izmenio i uneo svu zemlju. Vidim da ima i podnesak za odustajanje od subvencija ali ne znam da li bih onda mogao ponovo podneti da ne izgubim i ono što već imam. Ne znam da li smem da odbijem rešenje o usvajanju. U suštini zanima me koji je najbrži način ako je moguće da se vrati korak nazad, da unesem svu zemlju? Hvala unapred.
Lepo vam je rekao @coci064 pa ga poslušajte, to vam je moj savet.

1. Ako podnesete Podnesak za odustajanje od Subvencija (To je to možete da zaboravite na ::novac:: )

2. Ako rešenje odbijete (To je to možete da zaboravite na ::novac::)

3. Kada je zahtev Prihvaćen (Nemate više mogućnosti da Izmenite već podneti Zahtev). Kada je zahtev Prihvaćen onda vam se šalje Rešenje o Usvajanju.

Možete da probate da podnesete Podnesak ali stavite Ostalo i onda napišete Molbu (Malo opširnu) >Lično od toga nema ništa ali kako god želite< Inače možete da pozovete 0800 106 107 pa da se posavetujete.

Po svemu ovome što sam vam napisao Subvencije za te nove parcele možete da dobijete tek sledeće godine.

Poslednja izmena:
Najbolje je da ove godine stavite kako i jeste (Svi su vam rekli Prirodna Livada tako i stavite) pa sledeće godine kada to sredite navedite Pšenicu.

123456.jpg
Da li su ove BioSens mape javno dostupne ili to ti Srdjane imaš pristup?
Da li će algoritam proveravati da li se navedena kultura poklapa sa satelitskim snimkom? Nadam se da nisu toliko ... pa da ti ukinu subvencije za sledeću godinu ako si na jednoj ili dve parcele slučajno uneo pogrešnu kulturu?!?

Jel sam ja jedini kome još nije stigla opcija odustajanja od žalbe, a da je podneo zahtev u prvim danima? Na ćaletovom gazdinstvu mi je stiglo pre nedelju dana, a podneo sam zahtev istog dana kad i za moje.

Da li su ove BioSens mape javno dostupne ili to ti Srdjane imaš pristup?
Da li će algoritam proveravati da li se navedena kultura poklapa sa satelitskim snimkom? Nadam se da nisu toliko ... pa da ti ukinu subvencije za sledeću godinu ako si na jednoj ili dve parcele slučajno uneo pogrešnu kulturu?!?

Jel sam ja jedini kome još nije stigla opcija odustajanja od žalbe, a da je podneo zahtev u prvim danima? Na ćaletovom gazdinstvu mi je stiglo pre nedelju dana, a podneo sam zahtev istog dana kad i za moje.
BioSens nije javno dostupan (Dostupno je samo AgroSens)

Algoritam sve gleda (Dobije se svakako upozorenje da se ispravi greška)

Pročitajte ovo (Naravno ako vas zanima)

Ako ste prihvatili Rešenje dobićete sigurno i opciju da odustanete od žalbe (Dođe to brzo samo gledajte redovno).

123456.jpg
Lele , lele ,Opa Djurdjo ,pa oni u metar mere . Pa dobro ,pošteno pa kom obojci ,kom opanci .Srdjane svaka čast za dosadašnji rad na forumu ,milina je čitati tvoje postove.

Hvala svima na objašnjenju. Bila je tu pšenica od prošle godine ali je ove godine nije ništa skidao. Em mu se pokvario kombaj, em tu nije bilo ničega posebno od žita, em je uhvatio onaj kišni period i ostalo tako. Ali je tu najveći problem bio korov. Pa to je botanička bašta. Imam neku ideju šta sa tim da uradim da je koliko toliko pripremim za sejanje žita na jesen. A imaju i obale da se sređuju. Baš zbog tih obala treba da se dosta gazi sa traktorom i prikolicom pa zbog toga ne bih da ništa sejem, a i treba to sitno trnje i granje da se zapali. Možda se i u neko vreme, ako vremenski uslovi dozvole to ili istanjra ili uzore. Tako da bi to više ličilo na oranicu nego na livadu.

Međutim mene interesuje i nešto drugo. Ovde se prijavljuju parcele za podsticaje za 2024 godinu. Zar nije onda sve kulture koje su zasejane u toj godini za njih se dobija podsticaj po ha? Ili se ovde smatra da je poljo sezona od avgusta (kad se seju uljana repica i deteline) pa do maja-juna.

Pa znas kako to ide. Ako ti budes lagao drzavu ti si u prekrsaju i dobices kaznu a ako vlast laze to se zove politika

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Pa znas kako to ide. Ako ti budes lagao drzavu ti si u prekrsaju i dobices kaznu a ako vlast laze to se zove politika

Neću u polemiku ,i ne branim vlast ,ljudi ne mogu da se snadju u svemu ovome (mislim na prijavljivanje parcela ) ,ja sam živi primer ,za istu parcelu kod notara sam išao tri puta ,tri ugovora ,uvek ja zajebem ,kad me vide kod notara svi se smeju ( evo ide naša bašta ) ,ali ..........

Upravo zbog svih ovih pravnih zavrzlama su protestovali poljoprivrednici u Slovačkoj sa transparentima
"Ja nisam pravnik nego gazda".

Neću u polemiku ,i ne branim vlast ,ljudi ne mogu da se snadju u svemu ovome (mislim na prijavljivanje parcela ) ,ja sam živi primer ,za istu parcelu kod notara sam išao tri puta ,tri ugovora ,uvek ja zajebem ,kad me vide kod notara svi se smeju ( evo ide naša bašta ) ,ali ..........
Srecom pa si na forumu i mozes izneti sta ti nije jasno kako da odradis to,uvek ima nekoga ovde pa ti kaze svoj savet. Ima nas jos dosta ovde sto ce ti pomoci.

Da li može izvod iz biljne strukture da se zatraži i dobije preko eagrara ?
Da naravno (Procedura je ista kao i prošle godine)

Update

Izvod iz Registra Poljoprivrednih Gazdinstava

Izvod podataka iz Registra poljoprivednih gazdinstava

Vrsta izvoda: Izvod - struktura biljne proizvodnje

Način dostave: Dostava overenog izvoda (Dokument će vam biti poslat u vaše eSanduče na eUprava nalogu)

Svrha izvoda: Napišite nešto po vašem izboru

Podnesi zahtev

Sta se desava ako sada idem i sipam prvo recimo na lukoil 5000litara pa onda nastavim na nis?

Poštovani, obaveštavamo Vas da se u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije od 27.01.2024, po osnovu površine zemljišta prijavljene u registru e-Agrar, za poljoprivredna gazdinstva određuje godišnji limit za kupovinu evro dizela po povlašćenoj ceni od 179 din/l.

Molimo Vas da imate u vidu da, nakon što iskoristite godišnji limit, nećete biti u mogućnosti da kupujete evro dizel po povlašćenoj ceni.

Vaš godišnji limit možete da proverite uz NIS Agro karticu na kasi NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica ili ukoliko imate aplikaciju NIS Agro programa, pozivom NIS call centra na broj 08 0000 8888.

NIS Agro program omogućava vam i druge pogodnosti: popust na G-Drive goriva od 6 din/l u odnosu na važeću maloprodajnu cenu, popust od 20% na sve tople napitke, popust od 10 din/kg na plinske boce, kao i popust od 5% na odabrana Nisotec ulja i maziva.

Izgleda da kad izmeniš zahtev u epodsticajima definitivno ideš na kraj kolone... Predao za hektare 4.2. Izmenio zahtev pre 7 dana, i dalje stoji izmenjen...

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

mixer ne mora da znaci, ja sam predao 2.02 a izmenio zahtev 15.02 i dobio sam 10.03

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh