Dunja

Moje dunje krenule!
sl379168.jpg
sl379169.jpg
 
Danas zalivene dunje sa po 15-tak litara vode
DejoJe @ i moje su većinom tako krenule ali ih imam i da nisu još ni pomislile da krenu ,kakvo je kod tebe stanje dali su sve ujednačene ili i ti imaš takvih koje će tek da "krenu"




 
Poslednja izmena od urednika:
@marceta.b. Ima i kod mene neke koje su krenule, a ima i onih koje jos ne planiraju da pocinju vegetaciju. Koliki ti je razmak izmedju vocki? Na slici mi se cini malo gusce.
 
I kod mene su dunje sadjene jesenas bas krenule pogotovo one tanje imaju dosta listica. zoransm: nisi sanjao stvarno fale par poruka al dobro nema veze :osmeh:
 
Danas dao dunjama KAN-a na 780 kom oko 90kg,e sad kad sam ih prekraćivao i danas sam primetio oko 5 kom verovatno suvih, promenule su boju u nakakvu tamno crvenu...Kako ste vi prošli prilikom sadnje i koji procenat vam se nije primio i dali i koliko je "normalno "da se ne primi.
 
Ja sam posadio 160 kom i kada sam orezivao nisam primetio nijednu suvu,pre neki dan sam sve pregledao za sada samo 4 se nisu primile nadam se da ce i te uskoro krenuti .
 
lepo lepo ! ::super::

- - - - - - - - - -

šta ste radili i šta vam je sledeće od zaštite..?
http://psssle.com/zastita-bilja/32-program-zastite-dunje-i-musmule
Bilo bi lepo da se zastita svede na ovih ovde 5-6 prskanja ali iskustvo ti govori ko i meni da ako krene susnje od vrhova bice daleko vise tretmana.
U svakom slucaju na redu su insekticid (konkretno mislim da cu dimetogal)i fungicid (signum verovatno) ali mislim da je pozeljno primeniti ih u odvojenim prskanjima.
 
Ne leskovačke su,nema razlike LE-VR,kao sadnice Vranjske su mi bile jače i bolje su izgledale ali sad kad izbijaju mladari nisam video da postoji neka razlika.
 
Ne leskovačke su,nema razlike LE-VR,kao sadnice Vranjske su mi bile jače i bolje su izgledale ali sad kad izbijaju mladari nisam video da postoji neka razlika.

videćeš čim malo jače olista, primeti se razlika u listu, vranjska ima veći list, bujnije lista, primetna je razlika
, jel si sve sadnice uzimao od istog rasadničara ?
 
Ево и ове године лист жути.. дајем прихрану, ал опет лист жути. Не знам јел Ервинија или недостатак гвожђа, или нешто треће?
 
Nazad
Vrh