vladimir milikic
Član
ja jos nisam,a plodovi se krecu od 400-800g, a nemaju kupca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
[h=2]Минерална исхрана дуње[/h] Млада стабла, до пете године живота, обично се прихрањују појединачно, са по 0,2 – 0,5 kg КАN-а и са 0,5 – 1,2 kg NPK ђубрива формулације 10:12:26 по стаблу, у зависности од старости.
У родним засадима коренов систем дуње се простире по целој површини земљишта, па се стога ђубри цела површина дуњика, нормама које зависе од старости и исцрпљености стабала, густине сађења и др., али оквирно то су количине од 200 – 400 kg KAN-a и 400 – 600 kg NPK ђубрива.
Оваква прихрана се обавља у јесен и рано с пролећа (у првој половини марта и почетком маја), а лети се, уколико се примете знаци недостатка појединих елемената прихрањивање врши фолијарно (прскањем преко листа) течним препаратима.
vredi li saditi taj hemus ?Trijumf i Asenicaa su oprasivaci, knjiga Evice Mratinic. Reci cu vam kakvog je ukusa, uskoro zri.
Pozdrav, Uzunche, što sam do sada pročitao je da hemus i asenica sazrevaju pre leskovačke odnosno krajem septembra i početkom oktobra,a trijumf desetak dana posle leskovačke,ja imam u jednom voćnjaku leskovačku i trijumf i ubrao sam ga 12 dana posle leskovačke.Probao sam ga i ukus mi se sviđa,nema kamenih ćelija i nije loš na šećeru.Meni se sviđa.Evo slike trijumfa u trećoj godini.
Pa moguće zato i ne tvrdim da je hemus, okačio sam slike nje u cvetu, počela je cvetanje pre leskovačke ali plodovi nisu bili zreli kad i leskovačka, trebalo je još da odstoje. Doduše i u knjigama sam nailazo na neke kontradiktorne podatke, recimo kad se opisuju sorte navodi se da leskovačka stiže posle vranjske a posle u nekim statistikama branja vidi se da je na većini područja leskovačka obrana pre vranjske i sl.
Nikakvih posebnih problema,isto kao i leskovačka,možda i manje ervinije.Za razliku od leskovačke dosta je bujnija.Znaci ima aromu i secera, samo kasno dolazi. Nisi do sada imao problema sa njim?