Ja imam par vrsta paulovnije i zadovoljan sam u svakom pogledu. Drvo raste izuzetno dobro, nagovestavam da mu nije potrebno puno vode i puno prihranjivanja, vec ono bas obicni uslovi.
A to da cekam topolu 25 godinu
? Pre cu odem u kockarnicu
. U svakom slucaju braca Rusi prave preusmeravanje toka za Aziju, tako da se zna gde ce gas da ide
. Posadicu nekih 20mx100m paulovnije sigurno. Imacu bar za ogrev. I presovane zetvene ostatke i eto ga... Nema meni zime. Ako drvo bude dobro za grejati koristicu ga za to. Ako bude dobra struktura ostavicu svako drugo za namestaj. Posadicu na razmaku od 2mx2m. Vec imam sistem kap po kap itd itd, ali nekako ove godine bas i nije bilo potrebno. Foliju cu mozda razvuci zbog korova, ili cu posaditi detelinu pa paulovniju.
- - - - - - - - - -
http://www.toadgully.com.au/files/Paulownia%20Biomass%20Production.pdf
Ko zeli nek cita. Jedina nedoumica koju ja imam je uraditi to cepovanje ili ne, nekako sam skeptican u vezi toga jer se gubi jednogodisnji porast drveta, ljudi pricaju o tom cepovanju kao blesavi.
- - - - - - - - - -
Trenutno imam oko 400 sadnica. Paulovnija belissima elongata fortuneti i hibrid i tomentosu. Sto se tice rasta izuzetno lepo se pokazala fortunei.
izuzetno je osetljiva na visak vode, znaci ne zalivati svaki dan kao magicni pasulj
osetljiva je kao mala biljka na vodu koja lezi ustajalu i oboljenja. Moji primerci u basti su 2m visine posadjeni 1 juna ove godine. Samo je otac preterao sa vodom. Primerci na otvorenom polju su izuzetno dobri, bez kap po kap, bez folije, bez ista
.
Posadjeni 1 jula ili malo kasnije sad su oko 1.5-1.6m.