https://www.facebook.com/ztepic/posts/10206539120338801?pnref=story
za manje od 2 nedelje mislim da je u pitanju 10-12 dana tad sam je obilazio isterala 3 zaperka cepovana paulovnija sva tri imaju preko 40 cm.
da li jos uvek ne verujete koliko biljka brzo raste?
evo sad cu Vam pokazati drvored star 2 godine i 2 meseca.
- - - - - - - - - -
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204369691390338&set=gm.1613484725560575&type=1&theater
u pitanju je elongata stara 2 godine i 2 meseca. hibridi napreduju jos nekih 30 % brze.
- - - - - - - - - -
staljine drug moj i svi ostali ? recite vi meni koliko zemlje radite rucno aktivno? ne racunam ratarstvo??? a???
ja imam ove godine 2 jutra paprike, kupusa pola jutra, pola jutra brokolija karfiola kelja itd. paradajza 3 plastenika itd itd.
uz to imam dokaze sa svim slikama o branju paprike i datumima. ako ne verujete ljudi moji dodji na licnu adresu i pogledajte.
caj od komposta je delovao bukvalno posle 24h, uopste nije u pitanju stajsko djubrivo niti prodajem caj od komposta. stajskog djubriva ide najmanje u taj caj, ide samo mali deo zbog aktivnih bakterija.
- - - - - - - - - -
da ne spominjem lubenice, bundeve tikve dinje itd itd. imam 3 bunara , 4 pumpe, sistem zalivanja cevi kap po kap itd itd itd... i sve se radi rucno kvalitetno, ako nemas kvalitet a i kvantitet propadas.
moj facebook.com/ztepic
imate slike sve po datumima. ali evo sad cu pokusati da nadjem na telefonu .
- - - - - - - - - -
1 jula sam imao isporuku na veliko babure prve klase oko 400kg.
a 20 maja ove godine sam imao poneku papriku na foliji. a ova godina kasni u odnosu na druge, 1999 ili 2000 godine sam potrefio tako da sam imao prvi u Srbiji lubenice farao, odneo na kvantas, ljudi tek poceli da uvoze iz grcke, niko mi nije verovao da je nasa lubenica, i rekao ljudima da ponesu pare dodju na njive, prva tura otisla po 26, 23, 20 i 16 din. e tad je bilo para
ali godine su sve gore, lubenica evo i kasna pa je bilo popadanja posle onih silnih kisa, ko se zezne i stavi jako rano , budu kise i hladno te su lubenice ili nadrljale ili se skroz zakoce.
a od prosle godine se pojavila viroza na lubenica, tako da je to bio definitivno znak da odustajem od njih. tek malo nesto stavim da imam za pojesti eventualno koju prodati. Ne isplati se.
a prodaja .. nekad se 1tona lubenica skidala za 2 dana, sad 1 tonu vuces 7 dana i na kraju bacis 150 kg koje su se izudarale.
tako da... presao sam na hokaido tikve, imamo usmeni ugovor o otkupu istih za izvoz cena 25-35 euro centi po kg, bolje nego lubenice, i sva prva klasa ide, druga klasa tj ako je ostecena ide za preradu u sokove.
cak sam posadio i bamiju
ma jedino nemam kive i banane
imam i limun