talianu
Član
U čemu je razlilika poluteške i teške drljače tj ima li suštinske razlike osim u klinovima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja imam drugacije inf,prednost kod Agrofoura je ta sto je krilo duze lakse se zemlja provlaci tj negusi,a i svi kazu da su bas jake i masivne njihove masine da ne stede materijalBolja je Tupanjac,kvalitetnija,rotori su bolje odradjeni,bolje kopiraju teren,rade i gore dole i jos se klate.
Bolje odradi drljaca ,sitnije, manje vlage izvadi,al gde imas bas puno zetveni ostataka mora setvospremac gusi drljaca,a sto se tice ritova i jako teske zemlje tu setvospremac nemoze ni blizu da odradi ko drljaca,aj oma i Bunji da odgovorim nesto mi u secanje da je teska od 6,6 oko 2100 kg, a poluteska 1750kg.Uzmi ovo sa rezervom ,al kilaze su tu negde.Jel bolje uzeti drljaču ili sjetvospremač??
Što bolje po vama odradi pripremu?
U čemu je razlilika poluteške i teške drljače tj ima li suštinske razlike osim u klinovima?
Nekako sam više bio za sjetvospremač, a nekako mi izgleda da drljača bolje odradi, al prava teška drljača i sve više po poljima vidim da ljudi vuku drljače umjesto sjetvospremača....
Oko 2000+ kg je teska 6,6,za polutesku ne znam...Koje su tezine tupanjac drljace teska i poluteska 6,6 ?
U izmrzlom i lepo slozenom nema razlike(tolike)na oko,ali kada je kasno oranje,teska zemlja i nedeovoljno promrzlo...e tu se vidi razlika.Ma ja bi radije polutešku kad prđeš sa 6 m ili sa ovom 4,4 to je tri metra razlike na krug.A gledao sam u našoj zemlji i nisam video neku suštinsku razliku u urađenom poslu između teške i poluteške.
Mi bas radimo kontra...ako uradimo prvo drljacom,pa spremac-onda sve se izvale grudve i vlaga i to ni nasta ne lici...znaci prvo dignemo malo dublje spremacem i posle finis drljacom kada se malo prosusi povrsinski sloj zemlje...- - - - - - - - - -
Imam i jedno i drugo.Po meni ozbiljna drljaca za prvi prohod i pred setvu setvospremac zbog izjednacene dubine pripreme.Ko ima diskosnu sejalicu samo drljaca a ko je na raonim ipak mora setvospremac.Meni su klinovi 30x30x250 radni deo pa zna da gusi ponekad a kamoli na varijanti duzine 200mm.
Raona sejalica zna da vam napravi cudo posle drljace.Obratite na to paznju.