Drljače

Koja tupanjac drljaca bi bila pogodna za 115ks? I kakva su vasa iskustva sa istim?
Zavisi koje klinove uzimas mozes 6,30 metara polu tesku sa klinovima 20x20,polutesku 5,30 sa klinovima 25x25 i tesku 4,40m zavisi kakva ti je zemlja i ako ti zzetveni ostaci nisu zaorani 90% nemoj ni da je kupujes uzmi setospremac sa rvnim oprugama

Vidite, sto se tice poluteske tupanjac drljace od 4.2m sa klinovima 25x25 i duplim rotorima.
Vuce je dosta lepo 82.1 rus, ima i dovoljnu brzinu (kum je radio sa njim), ja sam je nosio sa 892 ravan most rusom, i mnogo lakse je vuce i jos bolju brzinu ima, da kazem taman po meri je.Zemljista su mi bila sarena, i svuda je lepo vukao, cak i u ritovima.
Tako da za traktor od 105ks bi mogla ona veca od 4.72m, a za 115ks ona od 5.24m. Moje misljenje.

Eh, šta ti je ravnica, ja se još brinem kako će kod mene biti s mojom kombinacijom. Drljača je teška za nositi al je poluteška varijanta. Kod mene je plan vući drljaču po potanjuranom oranju i prijašnji mi vlasnik kaže da neće biti apsolutno nikakvih problema s time al nekako ja ne vjerujem dok ne probam...

Ovu moju ne vjerujem da rus 82.1 može podići da ne idu prednji točkovi u zrak, baš je ram težak ko vrag a uz to je i dugačka...

Vidite, sto se tice poluteske tupanjac drljace od 4.2m sa klinovima 25x25 i duplim rotorima.
Vuce je dosta lepo 82.1 rus, ima i dovoljnu brzinu (kum je radio sa njim), ja sam je nosio sa 892 ravan most rusom, i mnogo lakse je vuce i jos bolju brzinu ima, da kazem taman po meri je.Zemljista su mi bila sarena, i svuda je lepo vukao, cak i u ritovima.
Tako da za traktor od 105ks bi mogla ona veca od 4.72m, a za 115ks ona od 5.24m. Moje misljenje.
Koliko brzo je vuce tvoj rus

je si li ti procitao moj post ? i ja sam napisao zavisi kakva mu je zemlja on ako logicno zna da je teska uzece tesku drljacu od 4,40 ako je laka znaci moze da vuce 6,30

Niko da napise coveku da i Tupanjac i Agroflour,su vec par godina proizvode drljace izmedju poluteski i teski ,sa klinovima 25x25,,poluteske obicne imaju klinove 20 x20 i ta od 4,7 m ima tezinu oko 900 kg i tu moze i rus 82 da vuce.Znaci tezina joj je oko 190 kg po metru,dolazimo do ti srednje teski[ a isto ih zovu poluteske] 25x25 klin tu je tezina oko 260 kg po metru tu bi bila otprilike mera za traktor od 100 ks oko 4 metra,i dolazimo do teski cija je tezina oko 320 kg po metru i klnovi 30 x30 tu za 4 metra treba traktor od 130 ks ,.E sad zavisi kakvu je ,,polutesku,, ko kacio ja sam vec bio pisao da za rusa od 90 ks sam uzeo od 4 metra 25x25 metra srednje tesku [teska je 1050 kg].Al je traktor fest opterecen tako da sam trebo uzeti 3,7m.

Ja sa Turcinom 115ks vucem agrofour tesku od 4.5m i to mu je plafon.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Jedno pitanje, za cetvorokrilnu staru drljacu koji idu klinovi? 16x16, 18x18 ili 20x20? Nema rotore, a promenuo bih za pocetak klinove, ja spustam skroz ali dzaba ne ide u zemlju koliko su se ojeli...vuce je imt 560. Gledam po sajtovima da su za lake drljace klinovi 16 i 18...a za poluteske 20 pa i 22...e sad da li ram i traktor moze da izdrzi te vece klinove? I kolika je duzina njihova, standard neki ili...? :sta:

Jedno pitanje, za cetvorokrilnu staru drljacu koji idu klinovi? 16x16, 18x18 ili 20x20? Nema rotore, a promenuo bih za pocetak klinove, ja spustam skroz ali dzaba ne ide u zemlju koliko su se ojeli...vuce je imt 560. Gledam po sajtovima da su za lake drljace klinovi 16 i 18...a za poluteske 20 pa i 22...e sad da li ram i traktor moze da izdrzi te vece klinove? I kolika je duzina njihova, standard neki ili...? :sta:
Milose, mi smo nesto slicno razmisljali pre neko vreme, posto ima nekih debelozidnih polovnih cevi u dvoristu da pravimo polutesku drljacu i najveca stavka su klinovi, ne drzi me za rec ali mislim da mi je neki lik trazio 7-8e po klinu 20x20.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh