DEUTZ

Jeli ovo sto pise Italia znači da se sklapa u Italiji.

Ako dozvolite ja bih rekao par stvari, slucaj ovog spanera nisam nikad zatekao na terenu da ima problem sa oprugom, lezajevi na trkacima ili satelitima kako ih ko naziva, odprilike odlaze na 5000rh, kaisevi se menjaju na 2000 rh preventivno, svaki spaner se trese kad radi bukvalno na svakom traktoru, o kvalitetu motora koji spominjete vam mogu reci da sam ih vidjao i sa vise od 8000 rh na kojima su menjani pumpa vodena, kaisevi, trkaci i nista vise, suvi kao barut, tako da odakle dolaze prica pada u vodu.

Evo sad sam malo detaljnije pogledao knjigu i održavanje traktora.
Proveriti zategnutost remena na 100 h
Proveriti zatezač remena i zategnutost remena na 600 h
Proveriti zatezač remena na 1200 2400 h ili jednom godišnje
Zameniti remen na 4800 h ili svake 4 godine
Zameniti zatezač remena na 4800 h ili svake 4 godine.
Ova zadnja stavka za španer mi nema nikakve logike 4800 h ili svake 4g, sobzirom da sam ja za 4g imao 480 rh.
U mom slučaju je definitivno ili neka remenica ekscentrična, što je mala vjerovatnoća, ili je španer imao manu.

Tosu samo preporuke, ja sam licno skidao kais koji nije menjan 5000rh, nista nije pipano u tim satima sem servisa na motoru i jednom je menjan antifriz...

Evo sad sam malo detaljnije pogledao knjigu i održavanje traktora.
Proveriti zategnutost remena na 100 h
Proveriti zatezač remena i zategnutost remena na 600 h
Proveriti zatezač remena na 1200 2400 h ili jednom godišnje
Zameniti remen na 4800 h ili svake 4 godine
Zameniti zatezač remena na 4800 h ili svake 4 godine.
Ova zadnja stavka za španer mi nema nikakve logike 4800 h ili svake 4g, sobzirom da sam ja za 4g imao 480 rh.
U mom slučaju je definitivno ili neka remenica ekscentrična, što je mala vjerovatnoća, ili je španer imao manu.
Pa to je to, isteko mu rok trajanja kao jogurtu, ko zna mozda ima tu nesto toliko je predvidjeno da bude napet i posle dodje do zamora materijala, vidis da su pogodili u dan

Po tome trebao sam ga zamijeniti u augustu, a napet je i u mom autu 12 godina pa ga jos nisam zamijenio, a na zubčastom remenu 11 g napet, nešto mi tu ne miriše dobro.

Kupio sam oktaviu koja je bila u garanciji sa 78000 km, u tom roku nije zamijenjen španer pk remena do dan danas. Imam sve račune od prvog dana kupovine prvog vlasnika ( boračka organizacija) pa računi u mom vlasništu, mijenjan je pk remen i prošle godine prvi veliki servis, znači španer pk remena još nije zamijenjen već samo na zubčastom remenu.

Drugari jel ima neko iskustva kako se pokazao Deutz Fahr Agroton 120 prve serije?Trebalo bi ovih dana da idem da gledam jedan,pa nebi bilo lose znati ponesto i na sta obratiti paznju.

Po meni gledaj serije posle 2000 godine.Imaju bolji reverzer, bolji menjač, bolji klima uređaj tj.rešene su im glavne mane.Ostalo kako ti se zalomi, polovan je traktor.

I ja bih voleo kao i svako uzeti nov traktor,ali onakav kakav meni treba (120-130ks)nema ispod 40 soma evra.Niti imam potrebe,nit mi je ekonomski isplativo za 40-50 Ha.Drugo uz taj traktor potrebno je kupiti pratecu mehanizaciju,a valjalo bi i ostaviti koji evro u dzepu za nepredvidjene okolnosti.Maticu noviji model je Agroton Mk3? Pa onda i svi noviji nadalje...https://www.polovniautomobili.com/traktori/26699890/deutz-fahr-agrotron-120Ovaj mi je zapao za oko,deluje uredno spram ostalih u toj ponudi a i cenovno mi odgovara,jedino sto je prva serija...

Traktor na slikama izgleda fino, treba ga videti uzivo da li je sminkan ili stvarno ocuvan.

Mene je zainteresovao onaj skladisni prostor iza traktora, kao zgrada a pretpostavljam da ima neke celije unutra 🤔

Ovaj je nalickan, zadnje gume loše, ima 2 para hidrauličnih izvoda, stari tip reverzera i ventilacije.Ima 5 stepeni menjač 20+20, verovatno mu je zaključan 6 stepen pa je sporiji u transportu.Ako ideš tamo povedi nekoga ko ima takav traktor da ga isproba na licu mesta.

Jbg retko koji trgovac da nema nalickane masine,Satnica takodje,ni ne nadam se da ima toliko sati koliko pise.Gledacu da povedem nekog ko se vise razume od mene.Svidja mi se sto ima ZF menjac pa i ako kasnije bude nekih problema,bar da bude dostupan za delove.

Vidis Trujo sa kojim znanjem se ide u razgledanje masina :D Ja ga pogledao na brzinu, reverzer mi je izgledao sumnjivo ali se ne razumem a nisam ni skontao da ima samo 2 para izvoda.. :oops: Za slicne pare mozes naci Same Silvera 110-130 sestaka novijeg 6-7 godina u mnogo boljoj opremi.. Nije sto ja imam jednog ali traktor skroz sklešit, sa motorom sestakom i CAT 3 hidraulikom sposoban i da podigne i da povuce za 50 hektara da se ne umori.. Ja radim duplo manje i nije mi uposlen dovoljno iako mi sad radi vecinu operacija (ore, tanjira, priprema za setvu, razbacuje vestak, transport)

Nazad
Vrh