Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ne mora da znaci da je do tocka. Imajte na umu da April je bio skroz suv pa vlaga u zemljistu nije jednaka bila pri setvi.
Tako da taj kukuruz sto je manji nicao je tek posle neke kise. Slucaj je i kod mene na par mesta i na jednoj parceli sa Pionirom i na Dkc.
U nekim godinama se manje desi ovo a u nekim vise.
Pisao je je jedan clan kako misli da nije imao energiju klijanja a ispostavi se da nije imao ravnomerne vlage, cim je nicao posle 2-3 nedelje znaci da ga je neka kisa podstakla da krene. Plus to znaci da je je seme bilo izuzetno kvalitetno, bez obzira cije je kuce, cim je moglo cekati duzi period u zemlji a da nije propalo na ovaj ili onaj nacin.
 
Šta je problem ako je sav nikao u suvom ? U istom redu tri "normalne "biljke pa 1-2 zakržljale .Tek sada počinje da dobija neku normalno zelenu boju.U pitanju je 4943.
 

Ovako izgleda moj 4943 lepo je nikao i sve do prslanja je bio ok i posle prskanja je bio ok ali odjednom počeo ba bledi i ne samo kod mene nego kod dosta ljudi. Do mene parcela sa ZP 606 milina od kukuruza.
 
Ovako izgleda moj 4943 lepo je nikao i sve do prslanja je bio ok i posle prskanja je bio ok ali odjednom počeo ba bledi i ne samo kod mene nego kod dosta ljudi. Do mene parcela sa ZP 606 milina od kukuruza.

Pa na kraju kada kombajn ude u kukuruze dkc 8t, sav nikakav malo preko pupka.
A zp kao gora, jedva dobaci do 5t.......
 
Taj dkc sa 10% skartova ne moze da dobaci 8t nikako, a ne moze ni vlagu da ima 13 jer ce ti pabirci dizati vlagu u uzorku.
 
Ovako izgleda moj 4943 lepo je nikao i sve do prslanja je bio ok i posle prskanja je bio ok ali odjednom počeo ba bledi i ne samo kod mene nego kod dosta ljudi. Do mene parcela sa ZP 606 milina od kukuruza.[/QUOTE]



Isti slučaj i kod mene...
Dkc 4943
Danas sam folijarno išao sa cinkom...
3c994903df3c4779cce48c7fcf49dc7c.jpg


Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
 
Bas kao sto Kiraj kaze u redu par normalnih biljaka pa 1-2 zakrzljale,ovo sto sam slikao je slucajno ispalo 5 za redom. A sto se vlage tice,bilo je na pretek kada smo sejali,cak se lepilo i na tocak traktora gde je marker vadio zemlju. A ovo sto sam napisao za kontrolu o aceleronu sam se sprdao jer su nam ga uvalili momacki.
 
Овај на репици дупло мањи том би годило мало стероида дати :)
 
Ja se nadam da mu samo sunca fali jer sam pre par godina imao ultra hibrid koi je posle prskanja pobeleo kao mleko a sve zbog hladnoće jer čim je granulo sunce svi ti beli listovi povratili modro zelenu boju pa se nadam da će i ovde biti ista situacija.
 
Kod mene isto problem na predusevu Uljana Repica. Dvaput tanjrano posle vrsidbe I zaorano Mapa 120 kg/ kj, pored te parcele koju Sam kupio je moja od ranije predusev Soja, tu je kukuruz dobar.
 
Kao da je repiste predusev. Iskustvo kaze da ako budu kisni jul i avgust nema razlike u prinosu a ako malo budu kilavi onda fali 1t/kj u odnosu na psenicu, soju predusev.
 
Pa repica ti je predusev kao i šećerna repa, crpi zemlju ljudcki, sad ova suša i džaba što je zaorano đubreta i prihrana kad biljka nemože da usvaja.
 
Ja sam uzeo u zakup 2 parcele od dva različita vlasnika koje sa predusevom kukuruz i pšenica, parcele se nalaze jedna do druge, jesenas poorano(spojeno), pšenica se orala ne može bolje a kukuruzište ne može gore. Sad je suncokret u njivi na kukuruzu je napredniji da čovek ne poveruje. Ovo sa Spajkijeve slike u odnosu na moju situaciju je da kažem ništa.
 
Verovatno je kukuruz bio bolje nadjubren.
Sve laze samo djubrivo nikad. Svaka njiva koja je bogata hranjivim materijama se jasno ocrtava.
 
Nazad
Vrh