Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zamorci
Američka kompanija „Monsanto“ dobila dozvolu za eksperimente s genetski modifikovanom hranom u Srbiji. Sumnja se da ona izaziva dijabetes, gojaznost, mentalnu retardaciju i opšti pad imuniteta
BEOGRAD - Dijabetes, gojaznost, mentalna retardacija i opšti pad imuniteta samo su neke od posledica koje izaziva konzumiranje genetski modifikovane hrane!
I mada su proizvodnja, trgovina i uvoz GM proizvoda u Srbiji zabranjeni, pod pritiskom SAD, Ministarstvo poljoprivrede priprema zakon kojim će se dozvoliti uvoz i primena genetski modifikovane hrane.
Kurir otkriva da je posle 10 godina eksperimenata na našim njivama američka korporacija „Monsanto“ već počela da prodaje genetski modifikovane (GM) prehrambene proizvode! Da zlo bude veće, eksperimenti su dozvoljeni po aktuelnom zakonu, ali su posledice po zdravlje ljudi i čitav eko-sistem kobne.
Jovanka Miloš Đukić sa Instituta za molekularnu genetiku kaže da još nema zvaničnih saznanja o štetnosti GMO na ljudski organizam, „pošto je to još nova oblast“.
Međutim, doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić tvrdi suprotno:
- Prema zvaničnim američkim istraživanjima, GM proizvodi 90-ih godina doveli su do masovnih obolevanja digestivnog trakta i krvave stolice.
Na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva poljoprivrede SAD stoji da se naše ministarstvo obavezalo da će u najskorijem roku doneti nov zakon o genetski modifikovanim organizmima (GMO), nakon intervencije koje su izvršili zvaničnici SAD, zemalja EU i još nekih članica Svetske trgovinske organizacije (STO).
Američke vlasti izrazile su zabrinutost i nezadovoljstvo novim srpskim zakonom koji je stupio na snagu u junu 2009, a kojim se u Srbiji potpuno zabranjuje proizvodnja i promet genetski modifikovanih organizama.
- Nema sumnje da je genetski izmenjena hrana jedno tamno područje. GMO je „Frankenštajnova hrana“ - izjavio je Vilijam Ašer, predsednik britanskog odbora za nauku i obrazovanje.
Postoje dokazi da je genetski modifikovana hrana bila uzrok epidemije sa smrtnim slučajevima. Američki doktor Džefri Smit otkriva da se u SAD tokom 80-ih zbog ishrane GM hranom razbolelo oko 10.000 ljudi, a 100 njih je umrlo.
mislim da je negde oko 116e(50000zrna) sa sve pdv-om i ponchom,mislim jacom verzijom.drobi je napisao(la):Kakve su cene Dekalb hibrida kod vas?
Kod nas nigde nema, niko nece da naruci zbog cene, al tacnu cenu niko ne zna.
eee ovde niko ne prodaje po fabrickim cenama,pa sta ti mislis,kako bi se vozio novi new holland traktor?zima je napisao(la):Koliko sam ja uputen u monsanto kosta 76.5c evra kod nas fabriska cena i po toj ceni se moze kupiti kod mene