Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ga sejao ove godine prvi put, do sad su bili 5276 i 5031, videćemo kako će ovaj biti.Ja samo 4717 , prosle god u proseku nesto malo jace od 7t/kj Jus , i vlaga mu je najmanja kad se kosi.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Zar je moguće da si primetio redak sklop tek sada kad je kukuruz ovršen ? I kako si ga špartao ako su redovi na 62 cm ?Lepo druze moj. Izmerio od reda do reda i ima 62cm a u redu od biljke do biljke 31. Sejao je nodet 6rednom. I kad je zavrsio sejanje ostalo je dosta semena. Zato mi se cini da su preveliki razmaci i time manji broj biljaka po povrsini = manji prinos. Zato bih da sta bi bilo kad bi se dogodine posejalo na gusce duplo
Kako je taj stručnjak uspeo da poseje na 62 cm,sve mašine su kod nas na 70 cm.Treba da bude ovako kako je Mikulaš napisao.Koliko djubriva bacaš i u kakvom je stanju njiva?Lepo druze moj. Izmerio od reda do reda i ima 62cm a u redu od biljke do biljke 31. Sejao je nodet 6rednom. I kad je zavrsio sejanje ostalo je dosta semena. Zato mi se cini da su preveliki razmaci i time manji broj biljaka po povrsini = manji prinos. Zato bih da sta bi bilo kad bi se dogodine posejalo na gusce duplo
Proveri da li je izmedju baš svih redova razmak 62cm. Može biti da je sejačica šetala na jednoj ili više baterija i pravila nepravilne razmake ili su sastavni redovi bili nejednaki. Setva FAO 300 i 400 na 31cm je svakako previše retka ako je njiva u dobrom stanju. Mikulaš je objasnio na kolikom razmaku se seje.Lepo druze moj. Izmerio od reda do reda i ima 62cm a u redu od biljke do biljke 31. Sejao je nodet 6rednom. I kad je zavrsio sejanje ostalo je dosta semena. Zato mi se cini da su preveliki razmaci i time manji broj biljaka po povrsini = manji prinos. Zato bih da sta bi bilo kad bi se dogodine posejalo na gusce duplo
Najverovatnije,iako svašta ludani mogu da urade,jedan moj drugar kupi 6 redi Monosem sklopivu pre 2-3 godine i nešto je nisu dobro raširili,koja je to setva kukuruza bila...Možda je samo izmerio jednom i to bas na sastavu.