paracinac
Član
zato i sluzi forum da se pomazemo
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako pise na vreci 50000 onda ok, nego meni pise 80000 a za sklop od 330000 zrna potrosio 5 vreca semena. Sejacica nije mogla toliko varatiMeni danas stigao DKC 4717 u vrećama od 50000 zrna. Nisam znao da DKC ima takva pakovanja, mislio sam samo 80000 i 25000.
Pa vidi, prekontrolisi moju matemetiku, 4.4 ha x 75000 biljaka na 19 cm je 330000 zrna ili malo jace od 4 vrece. Otislo 5 vreca. Jedino ako je neispravna tabela na sejacici pa sejalo na 16 cmNeko sigurno varaVelika razlika,ili si loš iz matiša
Pa vidi, prekontrolisi moju matemetiku, 4.4 ha x 75000 biljaka na 19 cm je 330000 zrna ili malo jace od 4 vrece. Otislo 5 vreca. Jedino ako je neispravna tabela na sejacici pa sejalo na 16 cm
Nemoj se bazirati samo po sifri, vec pogledaj i uporedi i kod nekih drugih sejalica kako stoje i na kom lancaniku treba biti lanac pri toj sifri.Pa vidi, prekontrolisi moju matemetiku, 4.4 ha x 75000 biljaka na 19 cm je 330000 zrna ili malo jace od 4 vrece. Otislo 5 vreca. Jedino ako je neispravna tabela na sejacici pa sejalo na 16 cm
Nemoj se bazirati samo po sifri, vec pogledaj i uporedi i kod nekih drugih sejalica kako stoje i na kom lancaniku treba biti lanac pri toj sifri.
Konkretno za razmak na Nodet sejalici od 19 cm sifra je 5-A
U prevodu - na gornjem lancaniku lanac stoji na srednjem lancaniku od ta tri koliko ih ima, a dole na cetvrtom lancaniku odnosno A.
Proveri!
Moguce da je sejacica. Godinama mi usluzno sije momak. Nikad problema. Namestio na 19 nisam poneo metar da proveravam. Ako bude kisna godina ima da ga castim
Majevica sa diskosnim ulagacima. Godinama sve okSa kojom sejalicom ti je sejao?
Sve zavisi od broja rupa na pločama.