Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@bojcetic-u, skidao sam ga sa vlagom kao i 5031,5276, a to je od 14 do 16 %. Bio je u Sidu u delu atara koji je dobio manje kise u odnosu na ostale i gde je i malo vislja zemlja. Prvi put sam ga sejao. Kad vec pisem da spomenem i ostalo, bas taj 5632 se dao prinos u proseku 4,5 t/kj jusa, dok je u drugom delu atara na nizoj zemlji 5276 i 5031 - taj potez mi je bio najbolji, prinosi su se kretali od 4,8t do 5,8t/kj. Selo pored, dosta niska zemlja, atar sa najmanje kise ove godine (od maja cestita nije pala, par puta samo zalilo po 5,6 l ), zemlja jedna od tezih koje radim 5276 prinos 4t/kj. Usao sam dosta rano sa setvom, vec od 27,28 marta, predusevi su svugde bili psenica. Prinosi dkc kod mene su ove godine sasvim korektni ali ipak razlog svemu tome je taj sto nam je pojedine delove atara ponekad zahvatio zaperak oblaka koji su isli cele godine granicom prema severu, Somboru ... naveo sam ovo kao analizu proizvodne godine dkc-a kod mene na parcelama i razloga zasto cu sejati pojedine hibride opet, ne radi pokretanja polemike, hvalisanja.5632 se bojim vlage. Nisam ga imao, ali znam ko je imao i prinos je odlican ali je tesko oko 15% ga uhvatiti.
@slavko
Sa kojom vlagom si skidao 5632 u odnosu na 5031. 5007 i po otpustanju vlage mi deluje bolje od 5031, a prinos isti, cak nijansu u korist 5007. Mozda je ovo kod mene lokalitet takav jer i pre nekoliko godina kada sam probao 5276 posto su ga svi hvalili, kod mene je dao 1t/kj manje od P N01. A N01 koji na forumu nista specijalno nije hvaljen, sam imao po 8000kg/kj sa ~15 vlage x puta.
Naručen 5276 i 5007.