Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probaj 5031.Gde god je bio posejan super je prosao.
Bas me zanima Mikulas koji je taj Pionirov A.max koji je dao veci prinos od 5276? Ja sam imao prosle godine na istoj parceli sa istom agrotehnikom i u isti dan posejan 5276 i P0216 namerno da uporedim i losije se pokazao Pionirov hibrid.
Tako da ove godine necu vise ni probati Pionirove hibride. Koristicu i dalje 5276 i uzecu 5222.
Kod mene je prošle godine isto sejano na istoj parceli Dkc 5276 i Pioneer P0126 , Pioneer je dao bolji prinos, nije bila velika razlika ali je bio bolji i daleko veću hektolitarsku masu je imao, tojest prilica Zmaj 489 isto napunjena sa jednim i drugim kod Pioneera za 500kg teža.
Ali daleko bilo da je Dkc 5276 loš hibrid a pogotovu uve novije hibridee, ja svake godine sejem 70% Dkc(od toga 25% Dkc5276) i 30% Pioneera. Dkc hibride imaju ubedlivo najmanju vlagu u žetvi i u proseku u prošlih 6 godina najbolje prinose bar kod mene.
dkc 5...Neke dkc hibridi voli plamenac , ali voli i neke Pionire više od drugih . Ipak čini mi se da plamenac najviše udje u parcelu koja je najnaprednija ili najljepši kukuruz u okolini . Druge sklonosti na oboljenja nisam primjetio , čak kad se nadje dkc koji je prezimio na zemlji zanimljivo je da tekun (kočanka , otočina) unutru bude raspala a zrno potpuno zdravo. Ako godina nije baš ekstremno vrela u drugoj polovini jula kao 2015,2012 i slične nema premca dkcu , a i to oko vrućine je komplikovano , desi se da dekalb najviše fasuje a desi se i da najbolje prodje.
Zato sam ga i prskao,da ga tako neizbušiOk uredno što si prskao , ali vjeruj mi nije to ništa kako zna da ga izbuši .
Moj izbor za ovu godinu, kako trenutno stvari stoje su: 3623, 5007, 5031, 5143, 5276 i 5830