Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Ove godine sam video i u Svilajncu u apoteci dekalb hibride. Nisam pitao za cenu jer sam namenski otisao za Rajfajzen. Ali je ipak relativno blizu.

takodje i ja sam odusevljen rodom ovog hibrida kod mene ove godine, preko 6 tona zrna/kj zaorano 100 kg/kj NP 10:40 i u prolece urea 150 kg/kj dok kod ostalih hibrida od 2 do 3 tone sa istom agrotehnikom, djubrenjem, lokacijom njive, kvaliteta zemlje i rokom setve, moram da napomenem da je moj kraj sa blizom okolinom najvise pogodjen susom ove godine u celom srednjem banatu. u U selu prinosi se krecu od 300 do 4000/kj ali najvise se vrte oko 2t/kj..

U kom delu atara si posejao ovaj hibrid?
Kod mene je u Perlezu sve bio P0216, prinos od ~4t/kj (batka), do ~1.5t/kj (botoški put), sve u svemu prosek 2.5t/kj.

u ritu kod malog beograda... par njiva dalje 5276 nesto malo preko 3 t/kj..
dobro si imao. sta-ces kad nije bolje.. to je realnost ove godine..
A sto se cena tice msm da su bile od 14000 do 20000 zavisnosti od hibrida (80000 zrna)

To je stari dkc hibrid . Najkasniji njihov koji je bio kod nas. Može dobro da rodi , jedini dekalb koji može da bude jako visok i mogao bi biti pogodan za klip , pa i silažu . Meni se bolje pokazao 6089 i opet ću ga sijati .

Tako je, ali MK više nije uvoznik semena, ali to što je uvezeno mora da se proda. Kum moj je sejao prošle godine i nije imao problema sa nicanjem, al ga je povoljnije nabvio, a ja ga nisam uzeo jer nisu hteli da ga daju povoljnije.

2rppe14.jpg

5276 ove godine odličan i u sušnim uslovima, na našem podrucju. Da li mu odgovara mikro klima, ili sta već, ali je konstantan već godinama. Kod nas su se nekako izdvojila 3-4 hibrida, a medju njima i 5276.

5276 je nekako standard i kod mene je prisutan već nekoliko godina a ove godine ću uzeti i 5830 koji je kod nas (srednji Banat) po ogledima bio najprinosniji.

Nazad
Vrh