tijana jeste u pravu ali delimicno.kod mene je naturalna zamena poslednja opcija.tu se slazem..
jedino sto sam ove godine uzeo na taj nacin je seme suncokreta, da bih sebi umirio savest i obezbedio kakav takav plasman.iako to nije nikakva garancija...
ono sto tijana zaboravlja u racunici, je da je u roku od 5 godina cena zemlje skocila duplo, tako da kalkulacija nije jednostavna.dodatni problem je sto i kad imas pare, vrlo cestu zemlju ne mozes da kupis, jer niko ne prodaje...
meni licno, nije veliki problem da prodam zemlju. imao sam dve parcele velicina pola hektara, jednu sam prodao pre 2 godine a drugu upravo prodajem.nije bas da mi je svejedno, da se razumemo, ali jednostavno mi se ne isplati da se okrecem po njivi koja ima 18 brazdi...nit je jednom da prodjes rasturivacem, nit' 2x...
s obzirom da je u vikend zoni, ima lepu cenu, tako da cu verovatno za to nepuno jutro, kupiti dva i ako bog da, nesto ukrupniti...
sve u svemu, bez pazljivog racuna i što bi ameri rekli, strogog vođenja računa o cash flow, danas nema uspesnog poljoprivrednika