T
Tijana022
Guest
ok.Stoji mnogo toga sto si rekao.Bolje da napustim forum,nego da dozvolim da me napadaju bzv,pogotovo indirektno i tipa ,,prepoznavanja"(mada se ne prepoznajem u nicemu sto su naveli,ali znam da su ciljali na mene) i pogotovo izvrtanja mojih postova ,bukvalizovanja ili pogresnog shvatanja.Pojedinci su me docekali ovde tako kao neka sekta,kao da sam ih napala ili ne znam ni ja sta vec.Sta cu ja ovde i koji ce meni to?dukej je napisao(la):@Tijana022
Ok, ako ne razumeš poljoprivrednike, ne razumeš ih. Ali navedi mi bar jednu ozbiljnu delatnost u modernom svetu koja posluje na kešu. Šta misliš zašto ova finansijska kriza drma ceo svet i poprima domino efekat? Zato što je svaka proizvodnja vezana za kredite a zbog zajebancija američkih banaka i gubitka njihovog međusobnog poverenja došlo je do prekida kreditiranja i nestanka efektive za privredu i po domino efektu dolazi do krize. (Istina, nije baš ovako jednostavno (ima tu još svega, npr. količine dolara u opticaju u svetu ...) ali je to suština.) Da privreda radi na kešu kriza ne bi bila tolika, ili je čak ne bi ni bilo. Ali nigde se ne radi na kešu, pa tako ni u našoj poljoprivredi. E sad, što su kod nas kamate zelenaške je druga priča...
I, molim te, nemoj odmah napuštati forum, forumi i služe da se ukrste mišljenja i razmene iskustva pa je sagledavanje svačijeg gledišta na neki način značajno za sve. I tvoj stav ima itekako logike ali nije na odmet čuti i tuđa viđenja. Iako se ne slažem sa tvojim stavom o prodaji zemlje za finansiranje troškova setve, donekle se vladam tvojom logikom - nikad nisam uzimao kredit da nešto kupim već sam uvek čekao da prištedim i onda to uradim (mislim na kupovinu zemlje i mehanizacije) baš zbog enormne kamate. (Ali je činjenica i da evidentno zaostajem za onima koji rade suprotno od mene, doduše ja bar mirno spavam.)
Pozdrav, i bez ljutnje, ništa ovde nije lično, prirodno je da o svemu ne moramo imati isto mišljenje.
I još nešto, ovo je uglavnom muški forum i gubitak bi bio da ostanemo bez jedne od malobrojnih dama.