Kengur
Član
Ajd igraj se... sacekaj još malo da se vlaga malo povuče i da se stegne
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dobra prezentacija, cilja direktno u novčanik , narode, izvucite poukeBranko je napisao(la):Evo jedne zanimljive prezentacije u vezi paljenja žetvenih ostataka.
Autor prezentacije je Bogdan Garalejić, APV savetodavac iz Pančeva.
http://www.polj.savetodavstvo.vojvodina.gov.rs/sites/default/files/2010 GUBICI KUKURUZ_0.ppt
Nakon ovoga mi ovi što pabirče po njivi izgledaju kao zlotvori.
Zetveni ostaci su ako ih spalite , spalilisteDeda Lala je napisao(la):ДА додам,паљењем се уништавају површинске земљишне бактерије и гљиве све до дубине од 8-10 цм.Тај живи свет у тлу је тешко надокнадив,а јако је важан за живот биљака.
Сваки створен % хумуса доноси око 7-10 % приноса више минимално.О додатном арчењу новца излишно је говорити.
Хумус пије и до две литре воде.Нека буде само литар пута % хумуса у тлу.Може да буде занимљива математика?
A sta ako ti neko drugi zapali zetvene ostatke? Kod nas se to desava, cigani pabirce i zapale posle branja kukuruza.agrosrce je napisao(la):Svakako treba kod spaljivanja žetvenih ostataka imati u vidu da po pravilniku o registraciji gazdinstva vaše gazdinstvo zbog spaljivanja žetvenih ostataka može biti prebačeno u pasivni status tri godine, a to znači da za to vreme nemate pravo na nikakve subvencije i parcele sa tog gazdinstva dok ste u pasivnom statusu ne možete prebaciti na drugo gazdinstvo
Mislim da sa ovim treba biti veoma oprezan jer štete finansijske prirode mogu biti veoma velike.
Pozdrav!
To je stvarno bitno pitanje, često se dešava da neko drugi upali tuđu njivu, a ne može svako da stražari pored svojih njiva celu jesen....po meni trebalo bi kažnjavati lice koje pali, a ne njivu koju je upalio, sem ako je njegovaralekiraj je napisao(la):A sta ako ti neko drugi zapali zetvene ostatke? Kod nas se to desava, cigani pabirce i zapale posle branja kukuruza.agrosrce je napisao(la):Svakako treba kod spaljivanja žetvenih ostataka imati u vidu da po pravilniku o registraciji gazdinstva vaše gazdinstvo zbog spaljivanja žetvenih ostataka može biti prebačeno u pasivni status tri godine, a to znači da za to vreme nemate pravo na nikakve subvencije i parcele sa tog gazdinstva dok ste u pasivnom statusu ne možete prebaciti na drugo gazdinstvo
Mislim da sa ovim treba biti veoma oprezan jer štete finansijske prirode mogu biti veoma velike.
Pozdrav!
znači nije kod mene samo takav slučajralekiraj je napisao(la):A sta ako ti neko drugi zapali zetvene ostatke? Kod nas se to desava, cigani pabirce i zapale posle branja kukuruza.agrosrce je napisao(la):Svakako treba kod spaljivanja žetvenih ostataka imati u vidu da po pravilniku o registraciji gazdinstva vaše gazdinstvo zbog spaljivanja žetvenih ostataka može biti prebačeno u pasivni status tri godine, a to znači da za to vreme nemate pravo na nikakve subvencije i parcele sa tog gazdinstva dok ste u pasivnom statusu ne možete prebaciti na drugo gazdinstvo
Pozdrav!