dacha85
Član
Ako hoćeš da proizvedeš arpadžik treba ti oko 30 kg semena.
Ne, nebih arpadzik, vec luk za prodaju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako hoćeš da proizvedeš arpadžik treba ti oko 30 kg semena.
Seme crnog luka se prodaje po setvenim jedinicama a jedna ima 250 000 semenki.Mi smo zasejali na 57 ari malo vise od dve setvene jedinice.Dobili smo prinos od 12 tona luka stim sto moras da imas obavezno zalivni sistem i luk iz semena trazi puno zalivanja i zastitu obaveznu od bolesti i lukove muve kao i korova.Seje se posebnim sejalicama vakum zbog sitnog semena.To ti je od prilike to i sad se cesemo po glavi jel svi nude bagatelnu cenu a za prolecno vadjenje imamo sto je sejano krajem avgusta 2
jutra.
Sejao si pa znas ili si cuo od nekog ko ga sejao,tj.sadio? Deluju mi male glavice,Holanski je krupniji i rodniji cini mi se.izuzetan luk!
Onda čekaš do avgusta ,isečeš one gombice gore ,osušiš ,oršiš,i imaš seme luka .Ovo je ukratko ,imaš u temi arpadžik i luk više .Prelistaj http://poljoinfo.com/showthread.php?1605-Arpadžik-i-luk