Claas

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
257
Lokacija
Ludbreg
Imam problem na Axosu koji će me izluditi. Naime, stalno puše toplo u kabinu. Zamijenjen je ventil vruće vode, stari je malo propuštao, ali opet je isto. Upalim klimu, radi dobro pola sata, onda i ona počne puhati toplo. Nju ću dati pregledati, možda fali plina, ali ventilacija me živcira. Kad se vozim brže po cesti, onda radi normalno, ali u polju stalno grije. Dal je to zato što je usis smješten tik iznad motora, pa vuče topli zrak odande? Lani sam se živ skuhao u kabini, čak i tokom zimskog oranja sam morao voziti sa otvorenim prozorom.
 

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
23.730
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Cici koliko je para od prilike ?
Gledam on je u klasi kejsa maksuma 110ks, na izgled sa tom opremom (prednja hidraulika) bi bio oko 50 000e + PDV, mozda do 52 000e zavisi od sitnica i cenkanja.
 

Spajki

Član
Učlanjen(a)
11 Okt 2009
Poruka
4.571
Lokacija
Bečej
@Cici daj nam još informacija o lepotanu!Koje je godina proizvodnje traktor,oprema,unutrašnjost...?
 

Gogo7441

Član
Učlanjen(a)
7 Jan 2018
Poruka
257
Lokacija
Ludbreg
Pravi stroj! Kod nas je sad nova linija Ariona na akciji, košta malo više nego Atos, a puno je ozbiljniji stroj. Ali ovaj je svakako ljepši, novi izgledaju ko žabci! :osmeh:
 

cicimoric

Član
Učlanjen(a)
6 Sep 2008
Poruka
4.320
Lokacija
Jermenovci ( opstina Plandiste / juzni banat )
Evo unutrasnjosti:

Traktor je sisao sa proizvodne trake u poslednjoj nedelji januara 2019 god. Kao sto se vidi na slikama ima 3 para mehanickih hidraulicnih izvoda i EHR hidrauliku podizne moci 6.5 t. Menjac ima transportni mod i mod za teske operacije. Kada je u prekidac u transportnom modu na + i - dugmadima se moze menjati svih 16 brzina bez kvacila. Kada je u modu za teske operacije onda se mogu bez kvacila menjati 4 brzine u grupi. Komande menjaca se nalazi na rucici koja je ujedno i rucni gas. Sa prednje strane postoji kvacilo dugme sa kojim se menjaju grupe brzine kada nije u transportnom modu. Kabina mu je ogromna i udobna. Sa CIS opremom dolazi nekoliko korisnih opcija. Moze se podesavati agresivnost reverzera od -4 do +4, pokazuje trenutnu potrosnju, meri povrsinu i kilometre itd. Motor je Common rail. Kardan je 540, 540E, 1000 i 1000E.
 

cicimoric

Član
Učlanjen(a)
6 Sep 2008
Poruka
4.320
Lokacija
Jermenovci ( opstina Plandiste / juzni banat )
Proizvodi se jos uvek. Narucio sam ga prosle jeseni i bukvalno je pravljen po mojim specifikacijama. Jedino ne moze da se narucuje sa svom opremom koju je imao kada je bio aktuelni model. Najvise mi je zao sto nije mogao da se naruci sa prednjom suspenzijom.
 
Vrh