Claas

To zavisi od prodavca koji ti priča priču.
Isto to neki kažu i za Optibelt.🤣
Sa originalima imam kako pozitivna tako i negativna iskustva.

Mojom greškom sam sjebao na averu kajiševe pogona hedera. Raznorazne marke sam tu stavljao i uvek problem. Čak sam stavljao i dupli iz komada i ne vredi. Otišao u almex i rešio problem. Original imaju drugačiji ugao i mnogo bolje sedaju u remenicu...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Za žitni ok. Ali kad treba da potera kukuruzni, e tu je muka. Španovao sam toliko da sam sjebao ležajeve na prednjoj osovini. 4.5-5 na sat ide preko toga zaustavlja adapter i preklizaju kajiševi. Ne ulegnu dobro u remenicu mož ga ebati... Isto tako na sečki mi spao sa španera i pukao original te prve godine na averu. Uzeo neki kontinental ds završim žetvu. Radio je možda 5-6 dana i sav je ispucao na konusu. Odem u almex uzmem original i posle 15 godina ga prodam sa tim kajišom bez znakova oštećenja...

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Rekao sam ti da ima jake cene, ne uzimam ništa od remenja kod njega.
Varijatorsko i glavno pogonsko remenje sam uzimao isključivo u Almexu.
Te uparene što teraju heder takođe uzeo iz originala kad ono jedan duži, nema teorije da ih našpanuješ kako treba.U suncokretu uleti štap, skine jedan i pokida ga.Uzmem zamenske setovane i uparene kako Bog zapoveda, nikad problem sa njima otišli sa kombajnom a cena 60% niža od originalnih.

Nisam majstor za klas masine al imao sam jednu situaciju do duše na Jaguru silaznom.
Aj da kažemo glavni pogonski kaiš koji pogoni celu secku (sačuvaj boze koliki je kais) stradao kod drugara,aj da mu zamenim da ne juri majstore,u almeksu u tom momentu oko 140000 din taj kaiš,meni bilo mnogo sto ne plaćam ja 😀,iskopa drug "isti" takav,kune se prodavac bolji od originala za oko 50000,namontirali taj izdržao da ode jednom tamo i na pola puta nazad pretvorio kaiš u fronsle,aj lepo u almeks plati,namontirali original i radio je 4,5 sezona od tad i nikakve znake trošenja i zamora ne pokazuje,mozda se to njihovo remenje i isplati.

Ko mene je varijatorski na dobu Tagex, tako je dosao kombajn, kad ga predhodni gazda postavio ne znam, ali on gazi dobro. Tako da ne pije ta prica bas vodu. Ja nisam ni mislio na nisko razredne vec sam konkretno za ove dve marke pisao.

Nazad
Vrh