Claas

Njet,bivsi vlasnik nije skidao i majstor Tikuca mi rekao da ne skidam
 
Mozda je neko balansirao bubanja sa blindama. Ali opet nakupi se dosta unutra. Osjetim razliku kad se nakupi na jednoj sini da trese malo, kad ocistim normalno sve..
 
Ne nakupi se na blindama nego u biteru zato sto krilca bitera zatvaraju ceo krug a izmedju blindi ima razmaka i prasina ispadne.
Ja sam na megi skidao krilca i bila su puna prasine,tresla se kabina kad se da pun gas sa ukljucenom vrsalicom
 
Kod mene se na šinama zatutkalisala prašina da sam pajserom morao da je stružem a nije mogla nikako da ispadne napolje od blindi jer nema mesta.Od onda skidam blinde obavezno kod rada u pšenici, pola sata mi treba da ih skinem ili vratim nazad.
 
1800 sati vrsaice je nakupilo svega. Sad kad sam stavio nove biterske limove silikonirao sam sve sto se moglo da udje sto manje prasine.
 
Skinuo jedno krilo bitera i zavirio unutra.Nema ničega sem malo prašine.Krila su relativno nova što mi se veoma sviđa. 😁 Postupak skidanja i vraćanja nije trajao više od pola sata.
 
Sa kontra strane stavis sipku pa polako. Nije tesko izvaditi ni biter ni dob. Kod mene je bilo dosta prasine zato sto je kombajn radio samo psenicu, jecam i repicu. Sad kad bude usao u soju videcemo sta ce biti.
 
Nazad
Vrh