Claas

Ima modela 500 serije koji nemaju fizicku rucicu, ali su menjaci indenticni.
Na 400 seriji imate modele sa elektro kvacilom na samoj rucici.
Nisam 100% siguran od kog kataloskog broja su na lexionima dve, umesto tri brzine. Cini mi se da je kod Cicija na 630 sa dve brzine.

Svi noviji kombajni imaju isti problem sa strujom. To je sve vrlo pipavo i mora se dobro voditi racuna o higijeni kombajna. Svakodnevno izduvavanje i prevencija su jedini nacin da se smanji verovatnoca za pozar.
Tri su mogucnosti da kombajn plane.
Prva je da plane zato sto instalacija nije dobra. Ljudi svasta rade, licno sam vidjao, sa instalacijom.
Druga je da neki lezaj toliko propadne da varnici i zapali ostatk.
Treca i po meni najrizicnija mogucnost jeste da neko hidraulicno crevo u blizini motora pukne i direktno prska po motoru. Tad dolazi sigurno do zapaljenja.

Tako je meni planuo traktor u oranju,prolizalo crevo sa orbitrola i poprskalo ulje po auspuhu.Samo odjednom plamen ispod haube i u kabini.Sreća da sam odmah ugasio traktor i da je odmah stala vatra.Nije bilo nikakve štete.

Od dosta ljudi sam cuo da su lexion serije 400 bolje od 500 cak i kad smo bili u almeksu po neke delove covek sto ih prodaje je isto rekao
140e6b42ae83ca175823a6360a675607.jpg

Jedna pred start.
Kombajn je na prodaju, moze se videti u radu sada svaki dan

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
A koji je razlog sto bi presao na 500 ili 600 seriju samo sto je mladji? Mislim da sa 400 nema problema samo pred sezonu zameniti sve sta treba i on retko stane. Brat ima dva jedan 430 jedan 450, ovaj drugi je uzeo pred zetvu kod ace u klenku bukvakno ga nije pipnuo i zavrsio je sve sto je imao sad ce u suncokret od nedelje pa cemo videti.

Svi noviji kombajni imaju isti problem sa strujom. To je sve vrlo pipavo i mora se dobro voditi racuna o higijeni kombajna. Svakodnevno izduvavanje i prevencija su jedini nacin da se smanji verovatnoca za pozar.
Tri su mogucnosti da kombajn plane.
Prva je da plane zato sto instalacija nije dobra. Ljudi svasta rade, licno sam vidjao, sa instalacijom.
Druga je da neki lezaj toliko propadne da varnici i zapali ostatk.
Treca i po meni najrizicnija mogucnost jeste da neko hidraulicno crevo u blizini motora pukne i direktno prska po motoru. Tad dolazi sigurno do zapaljenja.
Ima jos jedan a to su kocnice.... kocnice su upalile dosta kombajna.

Kocnice jesu velik problem, na njih sam zaboravio. Na lexionima su diskovi koji zapeknu i pocinju da se greju. Bolje ih je eliminisati nego neispravne imati.

Sve su to gluposti koje znaju da te upropaste načisto.U ravnici nisu neophodne kočnice plus hidro pogon zaustavlja bez problema.
Kod mene je anlaser znao da varniči tokom startovanja a ne bih to ni znao da se nisam zadesio gore kod motora jednom prilikom.Odmah sam ga skinuo i odneo kod majstora.Zamenio šolju, četkice i dodao kabal za masu od šolje do šasije, više nije varničilo da kucnem u drvo.

Kocnice jesu velik problem, na njih sam zaboravio. Na lexionima su diskovi koji zapeknu i pocinju da se greju. Bolje ih je eliminisati nego neispravne imati.
Nije samo na lexionima... problem imaju svi sa diskovima i kandzama koji se ne koriste redovno. Prosle godine drugar na dominatora za malo nije ostao i bez kombajna i bez zita da nije video na vreme.

A koji je razlog sto bi presao na 500 ili 600 seriju samo sto je mladji? Mislim da sa 400 nema problema samo pred sezonu zameniti sve sta treba i on retko stane. Brat ima dva jedan 430 jedan 450, ovaj drugi je uzeo pred zetvu kod ace u klenku bukvakno ga nije pipnuo i zavrsio je sve sto je imao sad ce u suncokret od nedelje pa cemo videti.

Ja sam njim ni nemam problema, jednostavno zelim sebi da priuštim nešto novije.
Odavno je bilo mladja-sladja...

Nema to veze, ništa ne traje večno.Bitno je da nije egzotičan motor pa da se hvataš za glavu kada ti nešto zatreba.

Nazad
Vrh