Upravu si ovde je tema claas,al mi nije jasno zasto onda forsiras laverdu jos od 1 stranice teme claasa,masejac o kojem sam ja pisao je upravo kao sto sam napisao samo nalepnica masej a kombaj je laverda,niko nije rekao da kombaj ima rasipa samo je problem sto je heder 5.4m a secka nemoze da se usmeri vise u sirinu razbacivanja,znaci maksimalno je rasirena i maksimalno dignuti docekacki nozevi na kojima se steluje usitnjenost al opet secka nije u stanju da razbaci u sirini hedera nego vise baca iza sebe i zato je imao problem u oranju,a s obzirom da su tu bili i ljudi iz maseja koji su pustali kombaj u rad i obucavali mog kolegu kupca tog stroja,izgleda da i oni neznaju da ga ''posteluju'' a dolazili su u tri navrata u zitu dva puta u soji i isto tako u kukuruzu,a koliko znam da na klasu i bar na njegovom masejcu secka se steluje samo u sirinu i usitnjenosti a u visinu razbacivanja nema stelovanja,imas radni polozaj,polozaj za izbacivanje slame ili spusteno,i dignutu za transport ustvari da zakacis heder,bar je tako kod mene i na 99% claasova ,ja ovde nekudim laverdu samo pricam o raznoraznim problemima koje ljudi imaju a i gledo sopstvenim ocima,mozda nebi bilo lose da ostavis kontakt telefon posto se razumes u laverde pa da dam kolegi broj posto mu oni iz maseja neznaju postelovati pa da se cujete,i jos nesto ja ovo sve nepricam iz "licnog iskustva"nego se edukujem i obrazujem iz zenskog casopisa "LISA"i tamo pronalazim sve vezano za poljoprivredu