Claas

Meni lično je tačka 6) najzanimljivija ali očigledno nam se smisao za humor mnogo razlikuje. Goreli su i Zmajevi, samo što dobijaju manji publicitet nego kada se zapale zapadni kombajni. Kako god, ono što sam napisao, napisao sam za opšte dobro. Ja ću mirno spavati kako god se ljudi odluče da rade.

Aha, a podatke da tražim na Jutjubu, je li tako? A ono vidi čuda: tamo su zapadnjaci zastupljeniji nego zmajevi. Važi, ljudi, neka vam bude.

Sve ovo sto je Atila napisao je ok. Medjutim, mene brine kako ti zapadnoevropski kombajni - zdravo skupi, nisu malo bolje zastitili motoski prostor da se ne desavaju takve stvari. Malo malo pa cujem kako je izgoreo traktor ili kombajn Claas. Ocigledno da nesto konstrukcijski nije bas dobro napravljeno.

A na šta da se vrati onaj mladić iz Zrenjanina kome se zapalio Zmaj te i dan danas nosi ožiljke na rukama? Na samovezačicu??
Ljudi, sve od vas zavisi. Ako ste već dali 200000 evra za kombajn onda ćete valjda uraditi sve što treba da biste uložen novac sačuvali? Ili se možda varam?

Ja sam napisao šta sam imao za vaše dobro. Da li ćete se toga držati ili ne - od volje vam.
Na kraju krajeva: moraju od nečega i majstori i bankari da žive.

Glupo je raspravljati o nečemu što nismo videli. Ja sam samo naveo osnovne korake kojih se mora pridržavati prilikom održavanja kombajna a da nagađam zašto je tačno izgoreo njegov kombajn, ne pada mi na pamet. Jedino ne prihvatam kao odgovor da se kombajnu tako ćefilo ili da su se gremlinčići iz Spilbergovog filma igrali sa šibicama.

Zašto na primer jedan član foruma naročitu pažnju posvećuje radu kombajna tokom žetve suncokreta? Zato što mu je kombajn jednom izbacivao plamene glave suncokreta na svom zadnjem delu. Ovo je ujedno dokaz da nije dovoljno imati samo čist i utegnut kombajn, već da tokom rada kombajner mora vazda biti na oprezu (dakle nema piva, muzike, gole Sose na pomoćnom sedištu itd.) i da postoji toliko "gluposti" koje mogu krenuti naopako. Nemojte da vam bude teško da s vremena na vreme izađete iz kabine i obiđete kombajn. Ipak se radi o vašim parama, i što je još bitnije: o vašoj glavi.

Juce ujutru bio sam da vidim ovaj kombajn. Vodio me kolega iz Bijeljine. Malo sam bio razocaran , neznam da li sam u pravu ili ne. Ocekivao sam da kombajn sa 3200 radni sati bolje izgleda. Sva sreca da sam iso samo 60km od stana inace pogresio bi da sam otiso u F i prevalio ogroman pud 400-800km da bi video slican kombajn , sa slicnom cenom. Evo i slika

2njldfm.jpg
2vd1pqg.jpg
157klfm.jpg
sec968.jpg
b49e75.jpg

@ cici nadam se da u svim slikama do sad je u pitanju ista kutija cigareta. jer vidis sta pise na njoj. batali pusenje.

Ripne na tim Ruskim gumama nisu merilo stanja.One pucaju sa strane.Milina ih je skidati sa felne,imaju falc širine dobra 4 prsta a tvrde kao ker.Po slici ova je u odličnom stanju samo im je cena dosta skočila.Prošle godine kod čokoladne braće u Vajski su komplet točkovi sa 23.1-26 gumama bili od 150 do 250 eura.

Ripne na tim Ruskim gumama nisu merilo stanja.One pucaju sa strane.Milina ih je skidati sa felne,imaju falc širine dobra 4 prsta a tvrde kao ker.Po slici ova je u odličnom stanju samo im je cena dosta skočila.Prošle godine kod čokoladne braće u Vajski su komplet točkovi sa 23.1-26 gumama bili od 150 do 250 eura.
Dva puta sam nosio kod vulkanizera istu ovakvu rusku gumu treci put je zamena bila za drugu i kad me je video samo je reko ,samo to nemoj , a doneo za zamenu istu rusku sto sam kupio u vajskoj sa felnom zajedno za 200e samo sto mi felna nije odgovarala pa je bila dva demontaza i jedna montaza , nije guma gadna nego unutrasnja ima 5mm debeo zid i sa pajserom se skida sa felne , inace hvala ti Maticu za savet da pogledam u vajskoj gumu , ima ponegde jos na ripnama one brkove kao nove gume sto sam nasao , bilo je i za 100 eura na drugom mestu ali taj je bio malo losiji a i celu kamaru od 50-setak gume bi trebalo prebaciti da se dode do njega izvinjavam se za off

14062012206.jpg
Jucerasnji i danasnji radovi.Obradjen dobos od rucne i namestena nova lamela,nova zavesa,spanovanje kajseva,podmazivanje sajli,stelovanje kocnica...
15062012207.jpg
13062012203.jpg
Evo za koliko je kombajn usao u supu.
15062012208.jpg

Nazad
Vrh