Claas

Moze da se prepravi na novi sistem 😁
Kako nam je krenulo u poljoprivredi izgleda cemo prepravljati 🤣

@Same Na Claas-u je komplikovano zameniti jer postoji određena procedura a i sam sistem je složen.Ležaj nije standardni već namenski 6010k koji je slab za tu funkciju jer su tresoslami dugački i teški, jednostavno se vidi okom da je slab, osovine su masivne ali džabe kad je kilav ležaj.
@mixer87kac Delove za prvu ugradnju teško da možeš kupiti tj.nemoguće je.Kupuješ šta ima u ponudi i to je to.
Možda su kod tebe ležaji kao na Leksionima serije 600 pa to može gurati 4 i više hiljada sati.Jači i širi ležaj, dosta kulturnije i trajnije rešenje.
Ima i na 500 seriji, nekoj.

trebao bih katalog rezervnih delova za Tucano, ima li neka stranica da se pristupi besplatno ili još bolje da se skine, probao sam na AGRIMAR.rs ali mi uspeva otvoriti samo prvih desetak stranica

Ima načina. Ja sam našao Claas softver sa nacrtima i kataloškim brojevima, mislim da Tucano ima u softveru, ali noviji traktori i kombajni ne.
Javi se u privatnu da ti pošaljem link

Sent from my 23127PN0CG using Tapatalk

A što ne ķažete šta tražite . Ima u Ukrajini sve.

Dakle , jedina mogucnost usporenja bubnja na dominatoru je umjesto remenice postavljanje nekih lančanika? I to je oko 1200e ?
Ono sto je postavio lala iz banata ,čovjek kaže nemože na 98.
Jedino mi onda preostaje izbacivanje donjeg sita i blindiranje? Dali ce to pomoci i kako se to blindira ?

Poslednja izmena:
I To sam uradio . Urezao već prethodni vlasnik zarez za ručku gasa tik do fabričke "full" , tako da ima 50 do 100 obrtaja manje motora . Više neznam dali bi se smjelo smanjivati?

Tebi trebaju konstantni obrtaji slamotresa od 220o/min.da bi ti kombajn funkcionisao kako treba.Smanjivanjem obrtaja motora rizikuješ da napraviš neki problem bez preke potrebe.
Kod mene na 98 lom u kukuruzu se kretao od 3 do 10% maks a sve u zavisnosti od vlage kukuruza i kombajnerovog raspoloženja i ruke na džojstiku.

Zovi Brtku za lančanike, ima i opciju da ti radi i sečka sa tom kombinacijom tj.samo tako i prodaje.
Ja sam to planirao ali sam zamenio kombajn pa mi to nije potrebno.

U kukuruzu ga valja samo dobro opteretiti, a ukoliko je prinos loš, neće mu ni smetati ukoliko se smanji gas. Mada u kukuruzu mu nece smetati ni u dobrom prinosu, ukoliko motor ima snage, jer za izvršavanje na sitima ide samo zrno kukuruza, i poneka ljuštika I štap.
Ja sam zmajčeka u suncokretu uvek terao na manjem gasu, i radio bez problema, i čisto.
U kukuruzu uvek pun gas, jer je bio maksimalno opterećen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh