Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kaže da je uspelo, ne razumem seI sta bi??
Dok sam se bavio svinjama, tj tovom,osnovna rasa mi je bila Veliki Jorkšir i ukrštao sam sa Landrasima i Durok nerastima, prodavao sam mnogim klanicama i svi su mi govorili kako imam vrhunske svinje, viđao sam manja legla od 7-8 komada da na 150 dana od prašenja imaju 113 kg, išao sam na neka takmičenja sa dedom i gledao rezultate, skoro nikad nije bio prosek 110 + kg za 150 dana starosti ili 100 dana tova u većim grupama, ja sam držao po 40 komada u grupi i uvek bude bar dva gedžava ili tako nešto, možda taj ima neku specijalnu rasu, ne znamMa ovo postaje žešće od DZ
Da bi sa 80 dana tova svinje imale 125 kg prosek mora da startuju sa jedno 50-55 kg. Kada tovljenik starosti 150 dana od prašenja ima 105 kg to je odlično, ovo je naučna fantastika ili baron Minhauzen...Jesi ti Maxo siguran za ovo?
Pazi to je kod druga, sa iste farme uzeli i sa istom hranom ih teramo, cak sam ja malo duze isao sa pigijem on je odmah krenuo sa forte-om.I za 35 dana je nagurao preko 50 kila,pa to nema ni u crtanim filmovima ali prosek je čudo
Dobro je,verujemo, nemoj više, još dva posta i biće od prašenja do 125 kg za 30 dana. Doduše i ja sam jednom takav rezultat postavio, drugar se razočarao u tov i prodao mi prasice, prosek 81 kg, tovario sam ih posle 30 dana, 110 kg prosek.Kod Sibajlije u kuli sa 75dana krenuli sa utovarom.