Chat u ovčarstvu i kozarstvu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gadno je vreme....duva i pada neka susnežica,verovatno su se nabile unutra,a on kao najmlađi platio ceh.

steta za malisu,najbolje bi bilo da u prvih 7 dana imaju pregradu gde su samo sa majkom dok ne porastu malo,ali nazalost kad je veci broj grla to postane problem

Upravo tako,ali u posebnom delu objekta ima odvojenih 14 kom. sa blizancima i sad smo kratki sa prostorom.Za sledeću sezonu će se morati napraviti još jedan manji.Baš mi se i ne ulaže mnogo kad salaš nije naš, nego držimo u zakup.

Vojvodjanin,cevi srafovi i daske,i sve napravi u stilu (de)montaznog,i nemas brige uwek je twoje,i mozda i jeftinije nego stacionarni objekat!

dobro vece drustvo,imam pitanjce za vas,zanimam me da li je neko koristio tablete Monil ,kakve su i posle koliko vremena moze da se ponovi?

Ma za boks su dovoljne 2 palete u nekom cosku ili 3 uz neki zid, sastaviti ih, ako treba malo veci dodati jos kakvu letvu od palete i eto ti boks za jagnjenje, najjeftinija varijanta, bar tako ja radim.

e stata bas mi je zao imo sam jedna slucaj koji nikad necu zaboraviti i dalje se tog sjecam ojagnji mi se ovca blizanci jednaki preljepi a zajedno bila sa jos jednom ovcom ona imala samop jedno e kad je ona pocela udarati one male blizance ova majka je gura podmece se al ova bila jaca sutradan oboje mrtvi
imo sam jednu situaciju gdje su ovvcje jedno musko povece jagnje oko 20 kg vec veliko naskakale ili pregazile naso sam ga sve normalno al nemoze na zadnje noge posle dugo mjeseci davanja vitamona i pravljenja nekih pomocni uzadi u stali ovan prohoda poce jesti sve super pase mirno sve do jednom htjeli da ga utjeramo u stalu on poce da bjezi okliznu se i slimi kuk i to odma pod noz nema vise pomoci

---------- Poruka napisana u 17:42 ---------- Prethodna poruka je at 17:40 ----------

palete i ja koristim za jagnjed dok si mala u cosku gdje su palete stavim sanduce za hranu tu im sipam onu se provlace a ovce namogu da dodju do nje

Bas steta za malisu. :sjasi:

Deki ako ubacimo u ovu kombinaciju mog Miska od 50kg ima da bezi dok rambo ne isplazi jezik od umora onda ce samo da pridje i da ga cvrkne a ovaj ce se preturi. :haha:
P.S do tad ce sve ovce da ti ostanu sjagnjene. :haha: :haha:

Rajkane ,jos danas imam internet na kompu,sutra ga vracam i nema do leta nista, posle mogu samo kao Zema,da buljim u mobilni.:haha:

Nema veze salji ti meni instrukcije a ja cu postavljati:osmeh:. Od veceras necu provocirati i saliti se na racun clanova koji nezele evidentno da ucestvuju u ovoj temi tako da cu se saliti samo na svoj i na racun onih koji su tu da se zezamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh