Chat u ovčarstvu i kozarstvu 2

ispod ovog klipa pise da je izlozba od 11-14 avgusta .sta je tacna informacija posto sam zainteresovan da dodjem kao posetilac

Da li postoji sansa da se skupi 4000 muskih jagnjadi u Srbiji i gde bi to moglo da se nadje?

Postovane kolege, ne znam koliko ste ovbavesteni ali se BPJ siri brzo, preuzmite preventivne mere ili neka neko od strucnih lica uputi kolege o istima, mogu i ja da napisem sta smo radili ovde ukoliko ima zainteresovanih. Za svega 10-tak dana presla je skoro 200 km znaci da niko nije siguran i putuje brzo, virus prezivljava u larvama komaraca i neophodni su mu isti da bi se razmnozavao, sto znaci da se svi moramo pripremiti za novi nalet dogodine. Na tv ne javljaju da ne prave paniku, i teorija kaze da je smrnost mala, koliko god mala bila smrtnost je smrtnost, a svima su nam ovce sjagnjene sad pa mozemo izgubiti i sezonu jagnjenja jer ovca koja se bori za zivot s visokom temperaturom znamo sta se desava s gravidnoscu, broj registrovanih uginuca je poprilican ali nije ni priblizan pravoj istini. U pirotskom okrugu gotovo da je zahvatila celo podrucje a stigla je i do Nisa, Prokuplja i Kursumlije, zabelezena i u Kucevu...dakle...samo od nase ozbiljnosti i odgovornosti zavisi koliko cemo stvari drzati pod kontrolom, vakcina nije regisrovana a postoji. Zelim Vam svako dobro.

molim vas napisite sve o merama koje ste vi preduzeli pa da pocnemo od toga. unapred hvala

Koza je davala oko 1,5 litara mlijeka do prije kojih dva tjedna i onda je samo stala. Nije se još terala ove godine. Jel to znači da će uskoro da traži jarca ili što?

Nazad
Vrh