@Miki44
Sad preterujete, mali zasad, mala kolicina kako? Ja zato i nudim resenje da se vise proizvodjaca udruze da se napravi kolicina i da se sa kolicinom privuce neki dobar kupac, da ti proizvodjaci garantuju sledljivost da se vodi knjiga koji su preparati korisceni, da se napravi maksimalan kvalitet sa dva reda u gajbici, da se takva roba preradi i izveze krajnjem kupcu. Vi necete i ne zelite da radite, uvek je neko drugi kriv... Sve je smisljeno i vec postoji mi samo treba da primenimo vec postojece modele. Ne mora to da bude italijanski model, mozemo da gledamo norveski ili danski, modeli udruzivanja postoje svuda u evropi, samo treba odabrati najbolji i prilagoditi ga nasem trzistu. Pocnite da radite vec danas jer ako pocnete sutra vec ste jedan dan izgubili a vremena za gubljenje vise nema. Agonija koja nas sve pritiska jos nije zavrsena ni za proizvodjace ni za hladnjace...
- - - - - - - - - -
Resenje je tako blizu ali mi ga ne vidimo.
Cene svezeg voca iz supermarketa u Nemackoj.
https://postimg.cc/gallery/1pe6k3e7w/
Tu je po.meni nasa a neiskoriscena sansa. Malopre se cujem sa jednim prijateljem strancem koji je to radio ceo zivot. Ali uvek ima ono ali, znajuci nas mentalitet i kakvi smo mi ne znam kako bi to sve organizovali??? Moramo se menjati na bolje inace nas nigde nema...