Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@Majstor Gera
Vi ovde sve znate a jedino ne znate da resite svoje probleme. Ja uvek kazem, nudim resenje. Moracemo mnogo da se menjamo ukoliko zelimo da uspemo u ovome poslu. Nazalost mnogi moje pisanje ne shvataju a sve sto sam napisao ispostavilo se kao tacno.
@Majstor Gera
Podvucite crtu i budite iskreni pa mi recite da ste u minusu a niste...
Da li možete da nam pokazete tu Vašu kalkulaciju stavku po stavku, da vidimo gde mi grešimo sa našom kalkulacijom. Da li grešimo što plaćamo branje 0,42 €, ili koristimo skupa đubriva i preparate, ili grešimo sto računamo svoj rad ? Da li se rad da ne bi bio dokon računa u zaradu ili je zarada kada ti ostane neki dinar da možes nesto i da kupiš? Kada se tako dobro razumete u proizvodnju maline molim Vas da nam pokazete tu Vašu kalkulaciju, ali stavku po stavku, da vidimo gde grešimo.
Послато са GT-I9082 уз помоћ Тапатока
- - - - - - - - - -
- - - - - - - - - -
Pošto nisam uspeo da postavim kalkulaciju u excelu, postavljam je kao sliku. Ovo je primer za jednu moju parcelu od 6 ari. Sve stavke su upisane kao minimalne, u stvarnosti je sve gore. Ako se ne računa moj rad u malinjaku i ako se polazi od toga da ja treba da berem besplatno, onda ima zarade. Mada je mnogo lakše sve ovo raditi kod drugog, manje boli glava. Bio mraz, suša, grad - bilo bi mi svejedno...
Pretpostavljam da ta porodica treba da broji oko 10 do 15 clanova.@Majstor Gera
Do berbe 2ha bez problema moze jedna porodica da dovede. Skoro da nista ne plate ili minimalno. Berba mora da se plati.
"@Majstor Gera
Do berbe 2ha bez problema moze jedna porodica da dovede. Skoro da nista ne plate ili minimalno. Berba mora da se plati.
Којом логиком?јел то породица свака има свамо 2 људи у њој?уостало тај који је био паметан а могао а нема дјецу да му помогну тешко да ће у било ком послу у пољопривреди успети,јер то неко треба и да наследи.Tom logikom jedan covek moze da obradjuje 10ha
Sent from my SM-A500FU using Tapatalk
Jesi li i ti video zasad Vilameta na terenu u praksi?Pa ne moze frezom do samih malina,hoce freza da ih samelje,tu NEMAJU STA DA TRAZE freze pipalice kao kod drugog voca.Pa ja govorim o traktorskim prskalicama sa crevom i pistoljem,naravno da nisam mislio da ce neko trositi DVE TONE vode ledjnom prskalicom,koliko je potrebno za jedan prohod prskanja za 2 ha maline.Koliko se malinjaka u brdima prska atomizerima.Sta mislis koliki je medjuredni razmak potreban i kakvi su traktori potrebni za to?Verovatno mislis da moze IMT 533 iz sedamdeset i neke da radi taj posao!Taj ko ima 30 hiljada evra za pravi traktor,ne sadi maline,ili ih sadi da bi se igrao.Ко каже да породица нема трактор са атомизером,са фрезом.?
Где пише да породица ако хоће да обрађује сама своју површину малине мора да има само мотику тример и леђну прскалицу?
Породица без радника обрађује 60 ха земље и опслужује фарму са преко 70 плус говеда сваки дан у години,СВАКИ ДАН,за БОЖИЋ,Бадње Вече,крсну славу што не би могла и 2 ха малина?