Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam u planu kroz jedno vrijeme kupiti neke pilice tipa rodajland.
I sad me zanima :
1. kad ih donesem prvi dan i stavim u kutiju, do kada da im dajem koncentrat 1-nicu samo?
2. A kada da predem na dvicu i pocnem mijesati sa kuruzom?
3. Dal im smijem staviti i pijeska unutra malo bez obzira sto su jednodnevni?
4. i dali im skuvati caj od kamilice i to im dati da piju prvih dana? (to sam cuo od jednog kolege)
izvinite na pitanjima ali barem cemo o necemu pisati :)

Sve su to foliranti druze.Samo pare broje.:haha:Diga nam je Dule:sta: Ceka izgleda postara.Penzija je sutraaaa.Dzaba ga cekas.:haha:

Dobro Vam jutro zivinari. Od danas lepo vreme, treba stavljati slabije sijalice kod pilica. Tek toliko da vide.

Dobro jutro Dusko!!
Da te upitam nesto , jel normalna kolaza da pile od 9 dana ima oko 170-!80 grama?
Uzela sam nekoliko pilica da isprobam moju hranu, neznam koji je hibrid, jer ovi slepci od cnaca veze nemaju i kad ih pitam za hibrid gledaju me belo.. ali dobro...
Pilici su prvog dana imali kadsam h donela kuci oko 45 grama, kako koje, dajem im moju jedinicu, ali interesuje me sta ti kazes.
Hvala unapred!!

Evo me najzad stigoh. Danas bilo dosta posla. Prebacivao curice u zivinarnik namenjen za njih, isao po piljevinu i doneo samo jedan dzak. Idem ponovo sutra ujutro, valjda ce onda gazda pilane biti tamo a moj komsija je dobar sa njim. Za svaki slucaj vodim i komsiju.::namigivanje::
@a2afrika

Ta bi tezina trebala da bude OK. Nisu mi knjige pri ruci. Ja sam zadovoljan napretkom pilica onda kada ne stignu dovoljno da operjaju, pa su goluzdravi. E to je znak da napreduju kako treba.http://poljoinfo.com/member.php?13052-a2afrika

Ukoliko se jetre sjebe primer od alkohola,prestankom konzumiranja ce se regenerisati,tako sto ce hepatociti da se obnove ukoliko se ne prestane sa alkoholom hepatociti bubre i prerastaju u vezivno tkivo=ciroza jetre :D

"Morao sam ove postove ovde da prebacim."

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh