Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад смо код фарми, зна ли неко где се може (ако може) набавити патка Чери Вели (код нас, наравно)?

Dobro jutro vredni narode. Danas se kolje turica, pa moram pozuriti da raskrcim boks i omogucim majstoru od zanata (koljacu) pristup pilicima. Jao, juce mi macka utrci u zivinarnik a ima pilica kojima je danas dve nedelje. Kada sam je pojurio pobegne na tavanak od zivinarnika. Morao sam ovakav da se penjem na merdevine da skidam 2 crepa sa krova da tuda gadura izadje. I nije htela, pa sam onda uzeo manje merdevine, pa se ja popeo do otvora tavanka pa je pojurio letvom i onda je pobegla. Kada sam sisao sa merdevina nisu mogli da me prepoznaju od paucine i prljavstine. Popnem se gore i ne vidim je (macku). Uzmem sijalicu i osvetlim kad ona na jedno 70 cm od mene kada nisam umro od straha. Odmah sam se setio jednoga komsije kojeg je izgrebala po lice pre par godina. Uplasila se i ona pa nisam stigao ni da je dohvatim letvom, nego je izjurila kroz rupu gde sam sklonio crep. Da me je izgrebala po licu ne znam kako bi "prijateljici" izasao na oci.:haha:

Dobro si ti Dule prosao,ja sam pre 4~5 godina imao isti problem samo sto se bila navadila (macka) na golubove.Terao sam je i trpio dok cifra udavljenih i unakazenih golubova nije izasla na 22.Probao sam sa:vazdusnom puskom,sa velikom misolovkom,sa udicama itd... ali na kraju je moralo golim rukama(otkino'glavu ko'pjevcu!). Ali me ujela na dva mesta i skoro mi pocupala vene na rukama.Moralo da se sije u bolnici i da primam tetanus.Gadna je to zivuljka...:haha:

Dobar dan drustvo. :ppozdrav:
Evo me jos mrdam. Posla preko glave a kad udjem u kucu onda sa klincom igranje pa nikako za komp sesti.
Koliko stignem samo uz jutarnju kafu da procitam sa telefona sta na forumu i to je to.
Pozdravljam vas sve. :ppozdrav:

Кад смо код фарми, зна ли неко где се може (ако може) набавити патка Чери Вели (код нас, наравно)?

jedina farma za koju znam da prodaje jednodnevne patke je KLISA FARM.
Mada se prodaju pod imenom chery valley zapravo su to pekin patke sto ce i gazdarica sama potvrditi,ne kriju.
Spominjali su cenu od 90 din kada sam zvao i mislim da se bas ovih dana izlezu.Eto.

Mada se prodaju pod imenom chery valley zapravo su to pekin patke
Чери вели сам пре 2,5 деценије купио у Новом Саду на сајму од фирме "Сточар" Зрењанин. Тове се свега 49 дана и кољу се а да још нису оперјале. Не чују се и не треба им вода за брчкање. Сад не могу да их пронађем код нас а у иностранству су јако скупе.

Чери вели сам пре 2,5 деценије купио у Новом Саду на сајму од фирме "Сточар" Зрењанин. Тове се свега 49 дана и кољу се а да још нису оперјале. Не чују се и не треба им вода за брчкање. Сад не могу да их пронађем код нас а у иностранству су јако скупе.

a sto ne probas sa ovom vrstom pataka .Isto se brzo tove mozda ne bas 49 dana ali brzo.Navodno se spominje 7 nedelja.
Ja bas i ne volim da koljem tako mlado nista vise volim malo zrelije meso tj.starije.

Opet su me ispalili za piliće, ljudi znate li koga da donosi piliće u CG, robins mi je dao broj od čoveka ali mi je on iskreno rekao da nemože ništa još mesec dana.

Odiseja završena, stigli noćas oko 9.30, morao sam sa posla da izlazim, namestio sam im, izgleda da su se u putu dobro smrzli.

Пробаћу ако не нађем Чери. Само да проверим услове гајења и да прорачунам капацитете и исплативост.

Sto se tice uslova mislim da su isti kao i kod ostalih pataka.Prve 3 nedelje ih maziti i paziti i grejati im.Sto se tice isplativosti mislim da je slicno kao i kod pilica.Prve 3 nedelje jedu starter a posle ide finisher mislim 16%.Malo je veca konverzija hrane ali oni jedu hranu sa vecim postotkom celuloze koja je jeftinija,a pacetina je i malo skuplja.
Sve u svemu malo vise jeftinije hrane i malo skuplje meso.

Bas me interesuje tvoje misljenje.

CQ DE YU7AJD ARK

---------- Poruka napisana u 05:21 ---------- Prethodna poruka je at 05:18 ----------

e da jos da pozelim svima dobro jutro i to prvi dok matori Dule jos spava.Moramo mi mladji da preuzmemo deo posla i prvi da ustanemo.

Dobro jutro drugari.

@malimedo38
Na mladjima svet ostaje. i tako i treba da bude. Budan sam ja jos od 4 sata. Probudili me komsijini cverglani, a sada je nabavio i kuce koje se svadja sa cverglanima kada pocnu da kukuricu. Izgleda da cu morati komsijine cverglane da nahranim sa semenskim kukuruzom:haha:. Salim se, nisu petlici krivi sto je komsija blesav. Ima jedno 4-5 petlica pa ujutro kada pocne pesma odmah budjenje. Nego sam se posle ponovo malo uspavao i ustao posle 6 sati.

Kad god ti nama doso,dobro nam doso.Moras cvrsce spavati inace ce te zena napasti da ne dangubis budan u krevetu.:haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh