Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao narode. Ja za svaki slucaj ako ne bude isla prodaja pilica kupio jos jedan zamrzivac sanducar. Sala normalno, ali smo stvarno kupili nov zamrzivac, stari je vec dotrajao. Kupili ga treci dan posle nasih svatova, a to je bilo pre 33 god.

Poslednja izmena:
Код мене поскупели конценрати, а код вас?
Мораћу да вадим прекрупач из прашине.

Kod mene poskupele trice i koncentrat za sada kukuruz i psenica drze cenu 25din/kg. Nego narode ovo zahladjenje dusu dalo za tovljenike :)

Hrana i njihovi proizvodi skacu li skacu u cenama a nasi proizvodi samo sto nisu za dzaba. Jedino jos ovo vreme sto malko ide na ruku pa nema onih vrelina. Ipak moze ladno :ppozdrav:

Ja sam batalio piliće makar za sad jer nemam nikakve računice.Raniću po neko divlje pile i zakoljem kad deca oće da jedu ili kupim ovo tovno a da ranim govnare i blejače za džabe više stvarno nemogu.

ali bojim se da ce sojina sacma izazvati lancana poskupljenja gotove stocne hrane
Планирам експеримент. У недељу идем да купим бели кукуруз и тритикале а уместо сојиних протеина има да мељем пужеве па нек кљуцају. И онако не знам шта ћу од најезде пужева, сву башту поједоше.

Bar dan zivinari.Upravo zavrsio raznosenje velikih pilica,posle duzeg vremena.Isli sve kilasi,a sada oni jenjavaju,pa krecu veliki.Idu po 160 zivi.To bi bila lepa cena da nije ovog divljanja soje.Ovako pojo vuk magarca.Od zarade ce nam ostajati perije.
Inace pricao mi tip kako su stigli sleperi piletine u ledenim kockama.Uzimali uzorke i sekli kocku.Vozac mu dade onu presecenu da nosi kuci.Kad je to zena pocela peci,lele majko.Smrdi ubija.Ko zna koliko je to godina smrznuto.Kaze jedino me tesi :osmeh: sto idu za salame i dalju preradu.Pa i nisu za cele.Malko su ruznjikavi.Ovako ce ih aditivi,farbe,zacini i kojekakvi konzervansi frizirati.Tuga moja Srbijo.Neznas sta jecdes.::lose::

Pitali roma :Sta volis od morskih plodova?
-Pa volim: lignje, dagnje, jagnje,....:haha:

Od sve salate najvise volim praski vrat. :ppozdrav:

Marise kum kod kuma po jagnjetini a kum ga gleda.
Pa mu kaze; Kume uzmi malo salate.
Odgovara mu kum; Neka kume, lepo ovo pecenje.
-Jeste kume lepo, ali je i skupo!
-Ako je skupo bas je lepo. :haha:

Javi cika Dule. Rado ce mo se odazvati na takvu pomoc. :ppozdrav:

Lako je nas nahraniti,treba nas napojiti.:haha:Izvini Dule za ova pisanija,prebaci ih der u chat.Spontano je ovde krenulo.:osmeh::ppozdrav:

Dobar dan narode. Nece nam biti gore, ostavice nas ovako da se patimo. Nit zivi, nit mrtvi.

---------- Poruka napisana 25-05-12 u 07:39 ---------- Prethodna poruka je 23-05-12 at 18:39 ----------

Dobro Vam ovo kisno jutro zivinari.

Super nam je tako nam i treba.:haha:Nesto sam nacuo da se planira uvodjenje subvencija za brojlere 10 dinara po piletu.:sta: Zna li neko nesto o tome?

Pa ako ostane ova cena uredjenih pilica na ovu cenu hrane, oni treba da doplate po piletu negde oko 50,0 din. da bi bio na pozitivnoj nuli.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh