Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Може ли ови у кућној радиности::sta:
- Jaja u prahu
- Belanac u prahu
- Žumanac u prahu
- Zamrznuti pasterizovani melanžZhh
- Zamrznuti pasterizovani žumanac
- Zamrznuti pasterizovani belanac
- Usoljeni pasterizovani žumanac ?

Bio sam 2010 u Nemačkoj nekih četri meseca i jedan od prijatelja mi pokloni za rođendan 10 litara mucenih jaja. Kaže to ide za poslastičarnice da premazuju peciva sa tim. Kada bi našao ambalažu i pakericu možda to i ne bi bio tako loš biznis. :haha: Za mesec dana sam se napekao i najeo palačinaka i kajgane koliko nisam za ceo život. :haha:
Zgodno i za poslastičare. Nema kartona za jaja i ljuske koje se bacaju, dobiju u kartonskoj kuti najlon flašu sa čepom odvrni sipaj premaži ako netreba više zavrni stavi u frižider pa suta potroši.

Pozdrav drustvo. Danas sam izginuo od posla, bracna drugarica me uhvatila da farbam salukatre na kuci. Ja mislio iskoristicu njen godisnji da idem na pecanje, kad ono malo morgen. Ima posla sigurno 4 dana.

Jao Bane druze moj, bogiboh ti brate. Danas tek zavrsio spavacu sobu i balkon vrata od dnevne. Pa ona nije normalna, idem u sigurnu kucu da se zalim.
Ljudi sve me boli, moram da se pruzim na trosed. Ako budem imao snage, javljam se kasnije.

E moj Dule.Kod tvoje zene sto na umu,to na drumu.:osmeh: Ices ti na pecanje,cim prodje upala misica.:haha:Da je bila losija cena pilica,sad mozda ne bi morao farbati.To je druga strana medalje zivinarstva.:haha:

Ne bojim se ja Duletu, čim završi šalokatre ženica mu je spremila nešto drugo, tako da Dule razvuci to lagano...

Pilici mi imaju preko 4kg a 15 maja im je dva meseca,a petlovi se biju kao oni za borbemjer to normalno po vama?:D,ja ih sad tukao malo da se smire

Pozdrav drustvo, preziveh i danasnji dan. Stigao sam do polovine posla, ako ne racunam i ulazna vrata koja ce na kraju da se farbaju, ako prezivim. Doduse, danas mi je i zivotna saputnica malo pomagala. Ide to lepo samo nisam ja vise za to, pecaljke su za mene.

U to ime zamo za Duleta jedna pesma

[video=youtube_share;Tth-8wA3PdY]http://youtu.be/Tth-8wA3PdY[/video]

th_animation003_funzclub.gif

Dobro jutro svima!!!

Pozdrav drustvo. Posao se privodi kraju. Ostalo je samo jedan prozor sa balkon vratima na spratu, i po jedna salukatra na potkrovlju i tavanu. Ulazna vrata najverovatnije necemo u subotu, posto predvidjaju za popodne neku kisu. Izvinite sto Vas davim mojim poslovima, ali nemam kome drugom da se izjadam.::namigivanje::

Pomooooooccccccc pojedose mi kokoske sva jaja::jako_besan:: jedva spasem koje kako da uspem da ih odviknem od toga???????:sta: Ima li neki predlig samo da nije seca kluna jer nemam kog da mi to odradi a ja nemam ni alat ni znanje za to!!!! u pitanju su koke nosilje u slobodnom (dvorisnom)odgoju!!! Hvala!!!

MI smo kod nas radili seču kljunova, a posle smo napravili i jedno gnezdo po uzoru na ono za koke nosilje. Znači sve redovno, samo je dno u gnezdu nagnuto malo i produženo dole. Iza gnezda mala kutija od drveta sa poklopcem i malo slame da se jaje ne razbije kada ide se otkotrlja. Znači kod kaveza za koke nosilje jaja se kotrljaju prema napred, a mi smo napravili da idu prema nazad. Nije baš idealno rešenje, ali je dobro odrađivalo posao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh