Chat u živinarstvu 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi Srbi smo rodjeni za sex! Ako nema ko da nas... onda mi to sami sebi smestimo.Sad nam je odjednom zao gospode koja zive u izobilju a na seljackoj grbaci vec skoro dve i po'decenije!Ja imam prilike da to sve vidim svojim ocima jer igrom slucaja radim takav posao da stalno otkupljujem stoku(prasad,jagnjad i jarad) za pekaru.Pre samo mesec dana cena jagnjadi je bila 3e i normalno je isao otkup~SVI BILI ZADOVOLJNI! Odjednom se pojavi( skoro mesec dana pred Vaskrs) par budala sa ponudom jagnjadi po 250 din i obori cenu.Znaci,niko se nije godio sa njima(nikad se u zivotu nizasta nisam godio),sami ljudi dosli i oberucke daju jagnjad po 250 din:sta: E tako ce isto da bude isa jajima,naci ce se neki "pametnjakovic"koji ce iz sazaljenja prema GOSPODI da obori cenu,te da radi skoro na nuli dok ce ista ta GOSPODA da ide i na zimovanje i letovanje i u banju dok posten narod ne moze ni u bolnicu jer nema para.Zato smo mi bili 5 vekova pod Turcima,5 decenija pod komunistima i ko zna koliko ce jos ovi da nas jasu~mi smo jednostavno Bogom dani za S.X!!!

Kod mene u golubarnicima zaledile pojilice.Dobro steglo nocas...ali ce danas da bude lep dan:cool:...sad gledam,pravo avgustovsko nebo~plavi se,nigde oblacka:ppozdrav:

Poslednja izmena od urednika:
Mi Srbi smo rodjeni za sex! Ako nema ko da nas... onda mi to sami sebi smestimo.Sad nam je odjednom zao gospode koja zive u izobilju a na seljackoj grbaci vec skoro dve i po'decenije!Ja imam prilike da to sve vidim svojim ocima jer igrom slucaja radim takav posao da stalno otkupljujem stoku(prasad,jagnjad i jarad) za pekaru.Pre samo mesec dana cena jagnjadi je bila 3e i normalno je isao otkup~SVI BILI ZADOVOLJNI! Odjednom se pojavi( skoro mesec dana pred Vaskrs) par budala sa ponudom jagnjadi po 250 din i obori cenu.Znaci,niko se nije godio sa njima(nikad se u zivotu nizasta nisam godio),sami ljudi dosli i oberucke daju jagnjad po 250 din:sta: E tako ce isto da bude isa jajima,naci ce se neki "pametnjakovic"koji ce iz sazaljenja prema GOSPODI da obori cenu,te da radi skoro na nuli dok ce ista ta GOSPODA da ide i na zimovanje i letovanje i u banju dok posten narod ne moze ni u bolnicu jer nema para.Zato smo mi bili 5 vekova pod Turcima,5 decenija pod komunistima i ko zna koliko ce jos ovi da nas jasu~mi smo jednostavno Bogom dani za S.X!!!
Jel to reče keks :haha::haha::haha:?Živ ti nama bio i bez nervoze družino!:ppozdrav:

Molim da se postovi pisu u odgovarajucim temama. Ne mogu stalno za Vama ici i prebacivati postove. Molba je upucena svima u zivinarstvu, samo malo paznje i mnogo cete mi olaksati posao. Nemojte me terati da brisem postove.Hvala.

---------- Poruka napisana 11-04-12 u 06:04 ---------- Prethodna poruka je 10-04-12 at 17:56 ----------

Dobro jutro radni narode. Vec sam bio kod pilica i morao sam (iako je jutros toplije nego juce) ukljuciti kod najmanjih infra. Nesto se nakostresili.

Spremili se za plazu.:osmeh: Pa nije ovo Afrika.Ovde zna i da zaladi.:haha:
[h=1]“Zajednica živinara” nezadovoljna podsticajima[/h]Objavljeno: Feb 07. 2012. 17:02
http://www.capital.ba/wp-content/uploads/2012/02/kokoske.jpgSRBAC, Poslovno udruženje “Zajednica živinara Republike Srpske” iz Srpca nezadovoljno je visinom novčanih podsticaja živinarstvu koji su utvrđeni pravilnikom resornog ministarstva, rekao je direktor ovog udruženja Nebojša Rakić.
“Neprihvatljivo je da se u jednom entitetu proizvodnja stimuliše u znatno većem obimu nego u drugom”, rekao je Rakić obrazlažući da je BiH jedinstveno tržište u kojem treba da vlada zdrava konkurencija.
Stimulacija za roditeljsku kokošku teške linije u Federaciji BiH iznosi 2,5 KM, a u Republici Srpskoj 1,5 KM. Za kokošku lake linije u Federaciji podsticaj iznosi dvije, a u Srpskoj jednu marku.
“Još veća razlika javlja se kod proizvodnje tovnih pilića, jer se u Federaciji obezbjeđuje 10 feninga po komadu, a u Srpskoj samo jedan fening”, rekao je Rakić.
On smatra da je živinarska proizvodnja u Srpskoj u startu neravnopravna sa proizvodnjom u Federaciji.
Rakić je takođe rekao da je od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srpske zatražena hitna isplata novčanih stimulansa za proizvodnju u prošloj godini, budući da farmeri do danas nisu dobili ni jednu marku po tom osnovu.
Poslovno udruženje “Zajednica živinara Republike Srpske” iz Srpca pokriva 80 odsto živinarske proizvodnje u Srpskoj. Srna

Poslednja izmena:
@ Dusko 58.Ja se stvarno izvinjavam ali ne vidim zasto je ovaj post gore sklonjen iz teme "cena konzumnih kokosjih jaja:sta:"Ja jesam pravio poredjenje sa kretanjem cena jagnjadi ali nijednog momenta nisam skrenuo sa teme.Vidim da polako i ovaj deo foruma pocinje da postaje napet i da se gleda "dlaka u jajetu"....pa posto ja napetosti i stresa u zivotu imam sasvim dovoljno,drage volje cu prepustiti pametnijima od mene da komentarisu cene jaja itd...:cao:

Pozdrav drustvo, evo najzad stigoh do kompa. Zestoko bilo u radnji, valjda hoce da se obezbede za praznik a i krenule penzije.

Pozdrav i od mene svima vama!Pilići jedu non stop,danju i noću,pumpe iz silosa stalno hranu prenose,a treba se ventilacija,vlaga i temperatura u farmama kontrolisati,gde su automatski složeni vodovi,a uz to,ako ih kvalitetnijom hranom hranite,bit će lepši i bolji,teži za kratak rok,a uz to dobar će i plasman biti ::novac::,:ppozdrav:!

Poslednja izmena:
Dobro Vam jutro zivinari. Izgleda da imamo na nasu radost jos jedn-og-u komletnog strucnjaka u zivinarstvu.
Mirjana, mozel koja slika objekata, bilo bi lepo a i poucno da vidimo.:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Pa naravno,ali samo ako do slike uspem da dodjem,jer ima tu puno procedura i barijera,u objekat ne može svako,"ZNA SE KO KOSI,A KO VODU NOSI",sve je pod strogom kontrolom,veb.cam su tu.Bit će,kad ne znam,malo strpljenja molim:haha::ppozdrav:!

Bar dan svim zivinarima malim i velikim.:osmeh: Naravno i ostatku sveta.Ima i medju njima dobrih ljudi.:haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh