Chat u Živinarstvu 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je ko ona,kad je pirocanac jeo leba i slanine.Vezao jedno parce slanine na kanap.Proguta parce leba,pa slaninicu.Povuce kanap i izvadi slaninu,pa ponovo tako.Sit se najede leba i slanine,a slanina mu ostane i za sutra.Kakvo nam vreme dolazi,mozda nekom i pomogne.:osmeh:

Od ponedeljka ce mnogi imati " misaoni " ručak .To je ono kad jedeš hleb i gledaš u sliku pečenja,a što se tiče pušenja sutra pravim lulu od višnje pa ću da pućkam ko mornar Popaj.

Naravno.Mozes ga i pomesati sa stocnim brasnom i malo pokvasiti.Otimaju se da mi dodje da im otmem.:haha:

Pitam zbog germe u njemu što ima.
Jel nije isto ta germa industrijska i ono kad kupim pivski kvasac i dam kokošima

Svaka cast tim radarima,al bez pasulja nista.A pasulj kaze da je zivinarstvo zbog suse u velikoj krizi.:osmeh:

Konacno kisa.:osmeh: Kada pricam sa svojim ljudima priznaju mi da ova kisa zlata vredi.Soja se lepo oplodila i sad ce naliti zrno.Kukuruz osim ranih sorti ce se poprilicno oporaviti.Medjutim kada pricam sa drugima,kazu dzaba kise,nema pomoci.Videcemo kad se bude bralo.Cini mi se da im se osladila cena i da im se ne spusta.Sto je najgore traze i vise od Njuorske berze i porede nasu susu sa Americkom.:osmeh:.
Slazem se da svako treba da zaradi i da se cena uveca za procenat umanjenja prinosa,ali ovde se cini mi se malko vise spekulise.Inace idem po kucama i nosim pilice.Siromasni su uglavnom svoj prodali,a kod bogatijih kotobanje pune ko oko i cekaju kazu 40 dinara,a mozda i vise.Pa ljudi po tim cenama se moze brati svake druge godine.:haha:
Evo jednog citata iz teme o ceni kukuruza.
  • Optimista
    user-online.png

ČlanDatum pristupanjaDec 2009LokacijaStaparPoruka115Zahvalio se23Zahvaljeno 59 puta na 15 porukaDownloads7Uploads0

Prica da cena kukuruza i soje utice u toj meri na krajnju cenu mesa koje kupuju gradjani je lupetanje. Na tu cenu uticu marze tajkuna koji drze lance klanica i mesara i to svi znamo dokle cemo se prepirati oko gluposti? Pa sve da cena kukuruza sutra padne na 5 dinara opet stocari nece zaraditi od toga, tajkuni ce skinuti cenu zive vage, a zadrzati cene u mesarama i kraj! Sa te strane istvi vam je bio kukuruz 4 ili 40 din. Al kad vam je dosadno, ajd da se prepiremo, kao i obicno uvek u pogresnom pravcu!

Inace danas ne proverena informacija da ovde u okolini ljudi ne daju ispod 28-30, a da toliko lako-lagano i dobijaju!​

Zahvali se
  • Sledeći 8 korisnici su se zahvalili Optimista na ovoj poruci:

bojcetic (Juče), dragan.kovacev (Juče), leka (Juče), mcbaycow (Juče), MOMOSARIC (Juče), selac (Juče), spricer ladan (Juče), steva 1984
    (Juče)
    Kazu mi da nisam dobro shvatio.Ja sam se zbog ove izjave povukao iz dalje diskusije.Smatram da stvarno dalji razgovor na tu temu nema smisla.::samo bes::

Trenutno još samo da otklonim neke probleme sa konpom i tu sam pozdrav

Evo otklonjeno uređeno sve šljaka-dobro veče

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh