Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
сремац нисам те сватио па зар они нису тражили новопазарски санджак па зар то није крчедину југ и колико се ја сећам из основне ел то било у некој бањи и ту ји милан добио право да се прогласи краљем
Ko je tražio? Stvarno moram prestati ovo, rafalno me ispitujete i u inbox porukama, ne znam šta kome pišem...
 
Kolega, nisu se oni ni zvali Srbi, to su bili zajednicki preci skoro svih Evropljana. Zahvaljujuci tome posle komsija najblizi su nam Skandinavci. Odlaskom sa ovih prostora malo im se menjao DNK, dok je nas ostao isti.
 
@olalija
Ne vredi ti raspravljati sa njim, čovek je u nekom svom utopističkom svetu idealnog komunizma, a posebno je osetljiv na propast srpskog koncepta jugoslovenstva(koji je kao što smo svi iskusili bio jedna velika utopija).
Kada je danas preporučio Karla Šmita kao nekoga iz čijih teorija bi trebalo naći objašnjenje bombardovanja '99 i drugih krupnih događaja 20 veka, prevazišao je i samog sebe.
Meni je bilo naročito simptomatično kada je nedavno nekolicini nas učesnika u konstruktivnoj diskusiji formirao psihološki profil, gde nas je jako lepo prikazao, a sve radi toga što nije mogao nikog ubediti u svoje fiks ideje formirane isčitavanjem vrlo interesantnih izvora.
Mada, nikada se nezna, možda i mi pređemo na alternativne izvore, a zanemarimo činjenice.
Hvala dragi zemljace i kolega.Ne mogu da se setim kada sam se to zalagao za Jugoslaviju.Bio sam protiv svih Jugoslavija pa i ove koja se stidljivo pomalja,zvana Balkanska Unija ili nesto sl.I to sam sa ponosom uvek javno iznosio.
Vas problem samnom je sto ne priznajete partizanskom pokretu herojstvo,zrtve,i pozitivne rezultate posleratne izgradnje.
Ja nikada nisam osporavao ni pozitivne ciljeve cetnicke borbe.Ali vi meni niste dozvolili da se ne slazem da su Karadjordjevici (koji su pljunuli na srpske zrtve u Prvom svetskom ratu i formirali Jugoslaviju,koju vi meni spocitavate) bili pozitivni po srpski narod.Srbija je bila u toj Jugoslaviji najzaostalija zemlja u Evropi.A korupcija i lopovluk u njoj se moze meriti sa ovim danas.
Sto se tice Smita,trebalo bi da ga citate,a ja cu samo uzeti jedan isecak koji se odnosi na to sto ste pomenuli.




A i sto se tice psihologije,nisam bio los ni u toj oblasti.Za veceras dosta,zelim vam svima mirnu noc.
 
сремац мислим на аустроугарску берлинским конгресом су добили нека права о санджаку
 
сремац мислим на аустроугарску берлинским конгресом су добили нека права о санджаку
Da, morao je kralj da obeća nešto za uzvrat dešavanjima sa Sanstefanskog sr*nja. Nisu hteli da se preko sandžaka spojima sa CG nego nas naterali da se obavežemo na širenje ka Kosovu, Makedoniji i šopluku.
 
Daleko ste vi i od Kulina Bana otišli, ali no što bi rekao sale...

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока
 
ма не него овај полицијски час па има времена сремац мислим да грешиш за ово што си написао
 
па број срба у Србији и број срба под фрањом кад је окупиро босну је сличан и шта онда тим обећаш територију треће државе и то можда некад а знаш да ти то није у интересу да Србија се повећа то ти је оно да се власи не досете А и прецењујеш утицај русије у том моменту она јесте велика али неорганизована апсолутистичка нерешено сељачко питање држава са великим проблемима
 
па број срба у Србији и број срба под фрањом кад је окупиро босну је сличан и шта онда тим обећаш територију треће државе и то можда некад а знаш да ти то није у интересу да Србија се повећа то ти је оно да се власи не досете А и прецењујеш утицај русије у том моменту она јесте велика али неорганизована апсолутистичка нерешено сељачко питање држава са великим проблемима
Nije mi baš najjasnije šta hoćeš da kažeš...Nije sporno da je Srba bilo više van Srbije 1885 nego u Srbiji. Naravno da srpska politika nije odustajala od Srba van matice, posebno onih u KuK ali su morali nekoj sili da se priklone. Posle druge ispale od strane Rusa ostala samo Austrija, Turska je odumirala i jasno je da će prvo borba biti za njeno nasleđe. Pa i prvi balkanski je počeo napadom crnogoraca, jasno je bilo da Turska ne može da se suprotstavi vrhunski obučenoj i moderno naoružanoj srpskoj vojsci, brojnoj bugarskoj plus Grci i CG, čekala se reakcija velikih sila. Dok su crnogorci igrali kolo oko Skadra niko se nije mešao, čim je srpska vojska otišla u pomoć Bugarima( koji su pre toga sabotirali srpske akcije i otkazali poslušnost) kod Jedrena a druga polovina došla na Skadar skočili su Englezi i KuK. Hoću da kažem da je plan bio da se oslobodi šta može i da se čeka neka promena kako bi se okrenulo Bosni, Slavoniji i Vojvodini. Lako je sad biti pametan, tad je postojao kakav takav plan, od 1919 vučemo samo iznuđene poteze...
 
ти стварно мислиш да је милан обреновић имао икакав план па он је гледао само да што дуже преживи
 
Umorih se čitajući ovu temu.Za kratko vreme 6,7 stranica.
Da li se ovo zove -istorija na daljinu
 
Ne zameram ali tako deluje :ppozdrav: EvoMatić je krenuo i sa biologijom.Samo bez Fizičkog-kondicija 0 bodova
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh