Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
O da ide, baba mi je umrla ovog proleca i majka i njene dve sestre su imale sijaset nekih taksi iako baba nije imala nista na svoje ime osim mizerne polj. penzije. Uplate su daleko prevazisle iznos "zaostavstine".
Deda kad je umro 2012 podelio imovinu cerkama pisanim testamentom i overa toga u sudu bila nesto oko 18000din.
 
Sale-šta si imao u okviru rasprave.Mora da je poprilična vrednost u pitanju kad je tolika svota.
 
O da ide, baba mi je umrla ovog proleca i majka i njene dve sestre su imale sijaset nekih taksi iako baba nije imala nista na svoje ime osim mizerne polj. penzije. Uplate su daleko prevazisle iznos "zaostavstine".
Deda kad je umro 2012 podelio imovinu cerkama pisanim testamentom i overa toga u sudu bila nesto oko 18000din.
Nije mi jasno sta tu notar treba da overi.... zakljucak ili resenje koje je sud done, van svake pameti
 
Kod nas nema garavih.Bilo jedna kuca u pokusaju unutra njih 20.Vodili mecku niz put.Jedan se kupao go u dvoristu a zene vode decu u skolu.

Nekoliko njih se ponapijali ipred prodavnice otisli gadjali kamenjem kucu malo se bili i sutra se odselise ganci.Bas smo rasisticko selo !!! :D
 
Obećanja bliže se izbori:

 
Kuća i oko kuće, 12kj zemlje i penzija (mama nasleđuje) i to je to, najviše me nervira to što ja tu taksu plaćam kao nagradu notaru za odrađeni posao, ovo samo u Srbiji ima, nane i ga lopovske.
 
Kuća i oko kuće, 12kj zemlje i penzija (mama nasleđuje) i to je to, najviše me nervira to što ja tu taksu plaćam kao nagradu notaru za odrađeni posao, ovo samo u Srbiji ima, nane i ga lopovske.
Ja sam na procenu od 16000E za kuću i nekih 70000 što osiguranje što zaostale penzije platio 18000.Samo umrlice 2 koštaju 7200-Jer sam sada radio obe ostavinske a otac mi je preminuo pre 7 godina .Što je najgore: Čovek se istroši dok sahrani svoje najmilije a država preko notara pokreće raspravu nakon 40-ak dana i imaš rok da sve to isplatiš za 15 dana.Niko te ne pita da li imaš ili nemaš.
 
Jel ne može da se traži da se ostavinska završi preko suda?
Ne moze po zakonu,smrtovnicu sada satavlja javni beleznik i dostavlja je sudu koji nakon utvrdjivanja cinjenica to vraca ponovo kod javnog beleznika.Na sudu ostaje ako iza pokojnika nije ostala imovina ili ako je pokojnik strani drzavljanin a ima imovinu u Srbiji.

I zakon kaze da je tako brze i lakse, citaj mora plata i za ove u ostavinskom sudu, a i provizija za javnog bleznika.

Najjeftinije je da se to za zivota resi i to samo u prvoj liniji je najeftinije tj otac-sin ili majka-sin sve ostalo kosta logika otac moze da pokloni sinu i da se ne plati nista, ali obratno se placa, cak i linija brat-brat/sestra ne moze da prodje bez placanja cak i kad jenu pitanju poklon.
 
Ne da raspodeli, vec se ide na o ugovor o poklonu, kad ide sa oca na sina onda da se ne placa porez,sve obratno placa se porez.Cudna logika do zla Boga ali tako je.
 
@Petar97
Nisi dobro zapazio to oko atesta i reatesta. U Nemačku atest važi 20god a reatest 10. Kod nas je to 1/2.
Položaj našeg i EU poljoprivrednika ne znam da li ima čime porediti. Sve više je na našem tržištu mlečnih proizvoda, mesa, mesnih prerađevina pa čak i povrća po nižoj ceni od naše iako su proizvedeni sa strujom od 0,3€/KWh. Tegla Nemačke cvekle kod nas košta 72din a naše najgore na akciji 80. Izgleda da je kod njih struja skuplja ali zato radna snaga jeftinija pa se tako uklapaju. Srećom mi nismo toliko siromašni da moramo nama da prodajemo u bescenje :)
Naš najveći problem je strah od promena pa neka one budu i na bolje. Jer krilaticu o golubu na grani ne verujem da smo odnekud prepisali.
 
Koliko im vazi atest pojma nemam. Nisam u potpunosti upoznat sa njihovim pravilima.
Struja je 0.3 eur samo za domacinstva, posto to ne mogu da naplate privredi jer bi se pola fabrika pogasilo

A cene poljoprivrednih proizvoda u EU su sve samo ne realne s obzirom na subvencije. Njihovi proizvodjaci dobijaju velike subvencije za sve i svasta.
Pa onda svoje proizvode prodaju po svetu daleko ispod realne cene. Kada Kinezi rade to sa celikom to nazivaju dampingom... A kada EU to radi sa poljoprivrednim proizvodima onda je izgleda sve ok... :rolleyes:

Nemam ja nista protiv promena na bolje ali da li neko misli da je recimo novi zakon o tehnickom pregledu promena na bolje. Promena na bolje bi bilo recimo uvodjenje da je motor rezervni deo i da se ne gleda, ili da se porez na upotrebu motornih vozila (tzv porez na luksuz) ukine ili barem napravi da bude linearan sa kubikazom, a ne da prelazak sa 1999 na 2001 cm3 znaci 5x uvecanje
 
Poslednja izmena:
Kada sve saberemo dolazimo na istinu. Nije problem u EU pravilima nego je problem u našoj vlasti koja EU pravila koristi zadnjih 15godina samo kao izgovor onda kada reši da nam dere kožu. A kada treba sa daje subvencije ne gledaju koliko se daje u EU već traže da stežemo kaiš.
Grci registruju i voze poluraspadnute automobile bez branika, sa polupanim svetlima a kod nas ne može.
Što se obnovljive energije tiče, nisi shvatio poentu primene. Ne koristi se što je jeftina nego što je obnovljiva. I mi je plaćamo mnogo više nego što je naplaćujemo. Plaćamo je mini hidro elektranama a od skoro i Arapima za vetropark.
 
Pročitajte malo šta znači "Zelena agenda" i sve će vam biti jasno.Koristi se izgovor za globalno zagrevanje za gomilu ovakvih nameta.Sve su to preporuke MMF i Svetske banke kako bi se prikupilo sve više poreza za sve veće i veće kredite kojima se države zadužuju.Ekologija će se koristiti za kojekakve namete i poreze u budućnosti sve više i više.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh