Chat 2.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radicemo i na tome,zasad samo setnja. :osmeh:
Nema setnja poradi ti na tome sto ti covek predlaze pa da uzivate utroje sledece godine u isto vreme!!

Dobar dan svima, ja sam malo obilazila ove zemlje Africke ovih dana... sve isto crnci pa crnci. Bili smo u Svazilendiji, zemlja tu do nas, 3 puta zemlja manja od Srbije, lici na Svajcarsku, planine, pasnjaci , krave na sve strane...samo nema sneg naravno. Sta je interesantno; mozes dobiti zemlju par hektara od njihovog poglavice, to je kao kod nas predsednik mesne zajednice u selu, nama se svidelo neko brdasce ima tu i neka recica, idealno za razne poslove, e ali najinteresantnije , taj poglavica radi za opsti interes, najbitnije je da dodje stranac da ulozi pare u nesto da zaposli mestane, na taj nacin resavaju nezaposlenost, zemlja se dobija na koriscenje na 99godina, nemozes da je prodas niti da je prevedes na svoje ime ali mozes tu da radis i zaradjujes, covek je snama proveo ceo dan da ni dolar nje trazio za sebe, cak ni da ga vratimo kuci, vratio se sam busom.. Sve je vise stranaca koji dolaze otvaraju farme krava i zivine, cak drzava pomaze i kod izvoza za Mozambik gde je sve duplo skuplje nego u Svazilendu, jednostavno ako hoces da radis i imas para da krenes nweki posao sve moze. Klima idealna za sve , a imaju najvece plantaze eukaliptusa tako da je vazduh cist kao suza...Prelepo zaista.

Gospodjo zasto kazete crnci pa crnci ? Sta mo ja i vi bolji od njih? Vidite da je poglavica posten covek , nema ni pojma sa kim je imao satanak.

a2afrika Skini naočare za sunce možda pobele:haha: Nego kako tamo uspeva paprika?

Dobro jutro!
Papriku imaju samo jednu vrstu, zelenu baburu, mislim da bi dobro uspevala, treba se malo potruditi, ali je koriste samo u salati, neznaju oni od paprike svasta da dpremaju kao mi.Prodaje se po 5 u pakovanju i to po ceni oko 0,7 dolara, tamo Svaziju, a ovde u Mozambiku na komad a cena je 0,3 dolara, ona dugacka lepa je je oko 5 dolara kg i to se uvozi iz Juzno Africke Republike. OVe cene su iste tokom cele godine.

- - - - - - - - - -

Gospodjo zasto kazete crnci pa crnci ? Sta mo ja i vi bolji od njih? Vidite da je poglavica posten covek , nema ni pojma sa kim je imao satanak.

Pozdrav i tebi!!!!

Dobar dan svima i zamolio bi gospodju iz Afrike da nam kaci neku sliku tih zemalja koje ona vizitira.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh