Chat 18

Слажем се...и прича мени покојна баба,кад је била мала што се Поста тиче великих Постова.Испирали се судови у пепелу сви судови у кући да не би било неко масноће,и постио се цео пост младо,маторо нико није је питао јел хоћемо или нећемо.Где смо само као народ од онда 80-100 год и сад...Није било изговора морам да седим у кабини са климом и у трактору цео дан,рмбачили ко стока све ручно и пешке ал Постили искрено честито.У реду данас свако може како хоће немам ништа против.

Не комфор нас је појео...жао ми само ове деце што ће све морати на тежи начин кад нас не буде.Добра већина деце! има још нормалних родитеља али мало.Опанак се попапучио као никад у животу

Мислим на практичне ствари основног животног карактера...Ипак ми живимо на Балкану трусно подручје...ваљало би знати и приклати нешто за оброк од жица и интернета се не живи.Баналан јесам знам,ето гледај нас гледај њих гледај оне пре

Сутра је Огњена Марија... Која је у ствари Марина... Па ови који немају идоле изволте на поље па радите... а ми "идолопоклоници" не дижемо теже од кашике... а и жртва је потребна да се принесе.... :)

А и да се помолимо за спас наше грешне душе...
Nazalost mnogo ljudi ce raditi, jer nece se prodavnice i pijace zatvoriti da bi svi slavili ,, neko mora da uzbere i donese svu tu robu da bi u gradu mogli da slave i da nerade, a njih briga da li je neko radio da bi oni svaki dan imali svezu hranu u tanjiru.

Meni se baš smučio ovaj balkanski milje.
Gledam juče na granici, Evropa(eu) nas slika pri svakom prelasku, zaista izgleda primitivno i degutantno. Mislim da oni i ostatak 'civilizovanog' sveta bukvalno neznaju šta bi sa balkanom jer nismo kao države dorasli da živimo po nekim standardima ovog vremena i nemogu nas ni uvesti u neku zajednicu sve i da hoće.
Bukvalno ćemo ako ovako nastavimo ogreznuti do te mere u korupciju i anarhiju da nećemo biti uporedivi ni sa najmafijaškijim državama južne amerika.
Mislim da je to naš veći problem nego što smo usvojili zapadni komfor jer vidimo da je to vrlo prijatno a živimo po svom šumskom standardu.. malo licemerno, čini mi se..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ево прилике, мигранти и радници за послове које неће да плате наше људе како треба, него странцима већа плата + агенција што се уграђује. Већ смо почели да примењујемо европске стандарде. И наравно они су "невидљиви" за полицију и прекршаје.
Опет, имамо све законе као у европској унији, само је примена никакава. И на крају, шта мислите где заврши све оно што и са наше границе врате као неисправно а покушан увоз из европске уније? Имате ли представу колико и они муљају и решавају своје проблеме и залихе? Да нема нас и истока европе, морали би да плаћају нешкодљиво уклањање.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Код мене у селу лопата мешалица 6-8.000 дан...Клинци ће нас проклињати због не намештеног кревета,топле,воде,климе,топлог радијатора,чесме из које МОРА да цури Вода 😡Већина ће остати неспособна за основне ствари у животу 🥺Рекао онај у оним филму Прво ће да га бије а после ће да га кара!

Treba videti kako je ta lopata i mešalica rešena kod uspešnijih nacija pa usvojiti pametnije modele..
Loš učenik se uvek vadio na 'mrzi me učitelj'. Dobar je sam učio svoju lekciju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Кад у јеку Жетве сви Сељаци закуцају путеве можемо причати о озбиљној ствари!Ова локална срања су већ добро позната....Сетите се само Веселинова,Недимовића итд нико их не помиње!!!Кумови родбина курци палци....Сад Главчић крив за све🤣🤣🤣🤣

Код мене у селу лопата мешалица 6-8.000 дан...Клинци ће нас проклињати због не намештеног кревета,топле,воде,климе,топлог радијатора,чесме из које МОРА да цури Вода 😡Већина ће остати неспособна за основне ствари у животу 🥺Рекао онај у оним филму Прво ће да га бије а после ће да га кара!
Jel i ovoga smatras nesposobnim 🤣

Ajde bre koliko starijih ne bi moglo da sada podigne subvencije jer ne znaju da koriate e agrar pa jure klince da to odrade

Јебеш субвенције клинци пензију хоће Сељачка није нешто ал дај шта даш😃Сви су стручни за субвенције,Просперитате итд пусти причу....теткина ујана од стричеве тетке баба са ујнине стране,и остале керефеке!За Административне послове смо махери окрени се око себе😉

Fakat je da svaka sledeća generacija živi fizički lakše (suprotno predviđanju starijih da će pomreti od gladi). Kilaviji? Da, svakako. Kako ono ide - teška vremena stvaraju čvrste ljude, čvrsti ljudi stvaraju laka vremena, laka vremena stvaraju meke (kilave) ljude...
Ionako će uskoro roboti raditi umesto (za) nas, postaćemo kilavi, kilavi ljudi nisu ratoborni, što uopšte nije loše

Nije toliko problem što će roboti raditi za nas čak šta više , veći je problem što će roboti ( veštačka inteligencija ) misliti i odlučivati umesto nas ( ljudi )

Nazad
Vrh