Chat 18

Уф момо, знаш ли што овај нови премијер у најави има забрану уласка у неколико европских земаља? Коју политику форсира? Ако је баш тако мађарски народ решио...

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока
Ako mislis na Lasla , samo u Slovacku ima zabranu od EU i kod vas.

ono sto je meni enigma kod madjara to je da su orbana podrzali i tramp i putin i izrael a glasove dobio ovaj Peter koji je do pre skoro godinu dana bio kod Orbana u stranci....

mislim da ni madjari ne znaju sta su upravo uradili i da im sledi kao i kod nas scena 2012-te kad su pod sloganom Vreme je za promene,dosli Nikolic i Zvalavi

ovo jednoumlje evrope mene najvise plasi
sad je ostala jos poljska(migranti) i slovacka(rusi)

Пољска и мађарска је једина разлика у подршци русије. Остале вредности исто. Мада пољаци су се ућутали од кад је гориво скупо а преко гране јефтино. Сад чекамо и њих неко да подбоде... Чак и они дронови што погађају руске луке на северу, нису их споменули него естонију литванију, летонију.
Сад чекамо трампа да погура још мало европу у хаос, хоће да блокира бродове које су пустили иранци после плаћеног пролаза. Да ли ће се хаос прелити из ирске или ће владе попустити и субвенционисати гориво видећемо.

ono sto je meni enigma kod madjara to je da su orbana podrzali i tramp i putin i izrael a glasove dobio ovaj Peter koji je do pre skoro godinu dana bio kod Orbana u stranci....

mislim da ni madjari ne znaju sta su upravo uradili i da im sledi kao i kod nas scena 2012-te kad su pod sloganom Vreme je za promene,dosli Nikolic i Zvalavi

ovo jednoumlje evrope mene najvise plasi
sad je ostala jos poljska(migranti) i slovacka(rusi)
Super , odjednom odjebdli tri govnara .

@momo.
U vezi one ispune za drvo. Nisam siguran da je pur-pjena dobar izbor.
Tu gdje je pukotina rana je živa i drvo će pokušati da zacjeli ali ako u ispuni ima nekih hemikalija pomješaće se sa sokovima drveta i postoji mogućnost da se otruje i osuši. Ne znam šta ima u pjeni ali neka otapala postoje.

Razlika je puno veca , Poljaci su prvi susjedi do Moskve , Belarusiju ne racunaj tu upravlja Moskva direktno , a Orban je imao tampon zonu Ukraince , jako velika razlika. Tako da Poljacima cijena goriva i nije prva briga.

Netko je znao mnogo prije da Orbanu ni rusi vise nemogu da pomognu pa nije optuzio Ukraince vec migrante za kanjizu:)
Jel sada kapiras zasto je trebala explozija . Mozda bi totalni poraz okrenula ili ne bi bili izbori . A sada obrati paznju na Slovake . Bice manji od makovog zrna a nesto Fica vise i nema u medijima . Mada Evropi treba neki koji " kao " zateze jer na taj nacin i EU trguje .

Jel sada kapiras zasto je trebala explozija . Mozda bi totalni poraz okrenula ili ne bi bili izbori . A sada obrati paznju na Slovake . Bice manji od makovog zrna a nesto Fica vise i nema u medijima . Mada Evropi treba neki koji " kao " zateze jer na taj nacin i EU trguje .
Slovaci i nisu bili u direktnoj konfrontaciji sa EU , vise eho efekat Orbana.

Da ali ni Ovaj novi poslije Orbana se ne razlikuje previse od Orbana , nece ni on da slusa brisel , mozda nece da im gura prst u oko kao Orban.

Ne znam nista o Madjaru ali budi siguran da ce se neki nov " zatezac " pojaviti . Mozda Spanac Sancez . On mi prvi sada pao na pamet .

@momo.
U vezi one ispune za drvo. Nisam siguran da je pur-pjena dobar izbor.
Tu gdje je pukotina rana je živa i drvo će pokušati da zacjeli ali ako u ispuni ima nekih hemikalija pomješaće se sa sokovima drveta i postoji mogućnost da se otruje i osuši. Ne znam šta ima u pjeni ali neka otapala postoje.
AI kaze da se ne stavlja nista ,da pukotina dise,stvorice se kora unutra . Mozda samo po rubu okreciti ili nesto slicno i odozgo improzivati nesto pokrovno a u pukotinu nista

Погледајте уређену ирску како је ситуација отишла из крајности у крајност.
Пољаци су силне паре дали за наоружање које су део проследили украјини а добар део нису добили. Кад се најгласнији ућуте то пуно говори ако им баш толико гори са истока.
Они још најјаче држе линију против "европских вредности" сад докле ће видећемо.
Званично 99% католика у земљи. Толико их у ватикану нема .

Gom3Xf-WXw-AACy3Q.png

Погледајте уређену ирску како је ситуација отишла из крајности у крајност.
Пољаци су силне паре дали за наоружање које су део проследили украјини а добар део нису добили. Кад се најгласнији ућуте то пуно говори ако им баш толико гори са истока.
Они још најјаче држе линију против "европских вредности" сад докле ће видећемо.
Званично 99% католика у земљи. Толико их у ватикану нема .

Znas kako kazu da Orbana nije srusila ni EU ni duboka drzava vec cijena kobasica u madjarskoj , ljudi su nezadovoljni zivotnim standardom. Nekada se islo u Madzarsku zbog jeftinije hrane i jos dosta toga , a sada Madjari dolaze zbog toga u Hr koja nije uopste jeftina i u ku*** je, a oni su u jos vecem ku****, e zato je otisao Orban, a pogotovo da EU namjeravala da ih udari jos jace po novcaniku zbog ruske pete kolone.

Znas kako kazu da Orbana nije srusila ni EU ni duboka drzava vec cijena kobasica u madjarskoj , ljudi su nezadovoljni zivotnim standardom. Nekada se islo u Madzarsku zbog jeftinije hrane i jos dosta toga , a sada Madjari dolaze zbog toga u Hr koja nije uopste jeftina i u ku*** je, a oni su u jos vecem ku****, e zato je otisao Orban, a pogotovo da EU namjeravala da ih udari jos jace po novcaniku zbog ruske pete kolone.
a fora sto ce sa Peterom te cene sad biti jos vece

AI kaze da se ne stavlja nista ,da pukotina dise,stvorice se kora unutra . Mozda samo po rubu okreciti ili nesto slicno i odozgo improzivati nesto pokrovno a u pukotinu nista
Pre dosta godina bio sam jos klinac i ako se dobro secam jednu rascepljenu vocku su vratili koliko toliko, a rascep koji je ostao popunili su govedjom balegom.

Nazad
Vrh