Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od nabrojanih nacizma u vladama ima jedinou Kremlju, tako da si dzaba pisao. Cijeli svijet lud ,samo mi pametni.
Ја ти не могу описати како нам је било фино када си отишао са форума и док се ниси вратио ко к****. Нисмо морали да читамо овакве **greška. Јел реално да си толики балван?

Koliko znam ( bar je tako bilo ranije ) USA dolar je paralelno sredstvo obračunavanja i plaćanja u Rusiji . Kao što je kod nas nekada bila Nemačka Marka .
Finansije i Politika valuta je komplikovana stvar , ugled se stiče decenijama i neće baš biti da neko može da naredi da pola planete prihvati dolar kao platežno sredstvo .
Ovo oko neograničenog štampanja je po meni vise urbana legenda .
Štampanje u dobrom delu sveta postoji , za to je dokaz trenutna svetska inflacija , sve je to smišljeno i u odgovarajućim okvirima i paritetima , pa taman posla da se radi stihijski ( kao novine ) dolar bi u roku od odmah promenio kurs ( pao ) u odnosu na korpu najznačajnijih svetskih valuta . ( bar na jen i CH )
A ovo oko rata je mnogo ozbiljna priča .
Ne želim da utičem na tvoja patriotska osećanja , bio sam učesnik 2 rata, i oba puta su se Srbi koje smo branili povukli sa svojih teritorija . Prvi put smo se pravdali da je bilo izdaje u vojsci ( Slovenci ,Hrvati i Šiptari ) a drugi put nas izdali političari ( valjda se oni ne računaju u Srbe ? )
Ako misliš da bi se treći put nešto promenilo ( na bolje ) grdno se varas .
Da nije malo zamena teza kako će neko da dodje da nas tera iz naših kuća i sa naših teritorija . Pa eto ja pomenuh kako sam 2x sa ( regularnom ) vojnom armadom bio na teritorijama gde su većinsko stanovništvo ipak činili neki drugi narodi i narodnosti .

Poslednja izmena:
A ti bi volio samo da citas hvalospjeve Putinu ? Okrenuce se brzo pa ces vidjeti kolko ga Rusi obozavaju
Нема то везе са обожавањем једног човјека,него о глупостима које пишеш у разним темама,а у овој поготово. Мислим немој да ме схватиш погрешно.једном сам ти већ рекао да апсулутно немам сумње да си једноставно ограничен човјек,народски речено приглуп,али извалити нешто типа како у другом свјетском рату код нас је неко ретко видио немца, или како је у Русији нацизам а у украјини демократија,а од 2008 забрањују Руски језик у реону где су Руси већина,и историјски увијек била Русија. Нек остане само на томе,а да се не спомиње сада отимање цркви,малтретирање верника и свештенства итд итд.
Шта теби човјек да каже? то више није разлика у мишљењима нити било шта,човјече то је већ забрињавајуће колико си ограничена особа.

Svi koji su pokušali da se reše dolara kao svetske monete su ubijeni.Sadam,Gadafi,svaki pokušaj je odmah osujećen Videćemo sada kada će to probati Putin,odmah bi oni napali ali ipak je Rusija nuklearna sila.Sve je više trgovanja u sopstvenim valutama i sve se više ubrzava.Ovo će biti vrlo ozbiljna polarizacija zapada sa jedne strane i ostatka sveta sa druge.Nadajmo se samo da ovo neće otići tamo gde ne treba,onda više ništa neće biti važno.

Evo npr slika gdje se vidi kako je zica okrenuta . Kad smo kod tog zida

GettyImages-1181070865.jpg

Deo poruka je obrisan jer se otišlo u politikanstvo i vređanje, prozivke i slične stvari. Prva koja je obrisana je od člana Putin, a ni ostale uglavnom nisu bile korisne.

Nemojte pogrešno da me shvatite, ali ovoj politikanskoj ekipi što pametuje o politikanstvu i rešavanju svih problema u svetu na nerealan način bi bilo bolje da se drži motike. :cao:

Naravno da nije zabranjeno pisati o politici, ali nema mesta za prozivke i vređanje na forumu.

Da, moram priznati da nisam baš sve čitao pažljivo, nego sam sve redom izbrisao.

Da, trebalo je još toga obrisati, ali sam počeo od poruke koja je prijavljena i na brzinu deo ostalih skenirao i brisao.

Uglavnom mislim da je to bolje rešenje nego da se tema zaključava, a one pre toga nisam ni čitao, mada verujem da su uglavnom podjednako kvalitetne kao i ove što sam obrisao.

Ovo oko rama traktora, ako je pametno da se napiše ponovo, u narednih nekoliko dana ću pažljivije čitati poruke i neću baš sve brisati u ovoj temi.

Deo poruka je obrisan, da ne ulazimo ko je pismen, ko nepismen, ko razume, ko nerazume, ko je zlurad, na posebnu stranu trolovi koji lože "stručnjake".

Iskreno sa takvim znanjem i razumevanjem domaćih prilika, ali i svetskih čudi me da niko od vas nije angažovao se u nekoj partiji, tamo im bi verovatno dokazao svoje znanje. Znači o politici može normalno da se piše, jer je ona ipak svakodnevna pojava (nažalost), ali vređanje i prozivke nisu baš dobro došli.

Imam i ja mišljenje naravno o politici, evo dve slike da pokažem kako ja mislim da stoje stvari.

Risk.jpg

world-leaders-luc-vernimmen.jpg

Ako sam opet obrisao poruku o ramu za traktor izvinjavam se, promalo mi. :cao:

Замислите овакву ситуацију код нас као што прича амерички фармер. Каква банка...

ali sam počeo od poruke koja je prijavljena i na brzinu deo ostalih skenirao i brisao.
Чекај админ, заиста неко од ове екипе која се гледа на форуму не од јуче, кликне на тастер "Report" уместо да се на форуму директно обрати ономе на кога се теби пожалио?

'Леб те греб'о, па зар нисмо одрасли људи, да нам не треба тужакање - "Учитељице, учитељице, Перица ме дира!"

Danas u Lj protest poljoprivrednika zbog politike koja je u posledmnjih nekoliko dana prebila plafon.
Od propisa zaštite okoliša, koji bi zabranili obradu zemlje x metara od vode, na nekim područjima dozvolčili prvi otkos kad se sad sprema treći-ćetvrti itd. preko Zakona o zaštiti životinja, koji bi davao bolesnim vegi aktivistima pravo, da sa 40 satnim kurzom idu okolo po štalama i izvode 'kontrole'.

Linkovi na fb, RTV N1 POPTV-24časa SIOL

I odmah već u samoj vesti, a tek u komentarima o vrednosti tih traktora.

Тине, то је "нормална" појава у еу. Власник фарме не може да их избаци тек тако кад дођу. Али може да им загорча својим присуством... Постављао сам у другој теми и писао шта нас овде чека од разних норми. Занимљиво је то што је требало почети са мерама 2019 године али знамо шта се десило. За сада се ћути не спомиње.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh